Hírek

Szenttamás.rs

 

Hetvenhárom egyetemista jogosult ösztöndíjra

Tizenhatodik alkalommal írtak alá egyetemisták ösztöndíj-szerződést a szenttamási önkormányzattal, amely a 2023/2024-es tanévben 73 hallgató tanulmányait támogatja.

A szerződések alaírását követően Radivoj Debeljački, Szenttamás polgármestere elmondta, az ökormányzat tovább folytatja a szép hagyományt, és népszerűsíti azokat a sikeres fiatalokat, akik jövőjüket olyan új ismeretek és készségek elsajátítására építik, amelyek előrelépést hoznak az egész társadalom számára.

Az idén 73 egyetemista kapott ösztöndíjat: 28 elsőéves hallgató (5000 dinárt), 18 olyan hallgató, akinek átlageredménye 7,00 és 7,99 között van (5000 dinárt), valamint 27 olyan hallgató, akinek tanulmányi eredménye 8,00 és 10,00 között van (8000 dinárt). Idén minden ösztöndíjat egyenként 3000 dinárral emeltek. Csupán három jelentkező hallgató nem kapott ösztöndíjat, azért, mert időközben jogosultságot nyertek az állami ösztöndíjra.

− Szenttamás önkormányzata idén 73 diákösztöndíjat hagyott jóvá. Nagyon fontos, hogy nem volt ranglista, és hogy a bizottság minden egyetemi hallgató ösztöndíjkérelmét elfogadta. Folytatódnak az oktatásba történő beruházások, ennek eredményeként a község az idén 4,46 millió dinár ösztöndíjat folyósít. Igyekeztünk támogatni minden hallgató pályázatát, és erős partnerek szeretnénk maradni az oktatásban – mondta Debeljački.

  

Forrás: Magyar Szó, Paraczky László

Közzétette: Németh Dezső

szenttamas.rs