Hírek

Szenttamas.rs

 

Október, a mellrák elleni küzdelem hónapja

 

Szenttamás rózsaszínű elnevezéssel ismeretterjesztő akciót szervezett tegnap a szenttamási Ifjúsági Iroda. Az akció célja a mellrák megelőzés fontosságára való felhívás, ugyanis az emlőrák az egyik leggyakrabban előforduló női daganatos megbetegedés. Az iroda munkatársai ebből az alkalomból elbeszélgettek a szebbik nem képviselőivel a megelőzés fontosságáról, és a rendszeres szűréssel kapcsolatos szórólapokat osztogattak.

− Szeretnénk minden nőt megszólítani, és felkérni őket, hogy végezzék el a megelőző vizsgálatokat, mert a változások időbeni észlelése jelentősen növeli a sikeres kezelés esélyét. Az idén a járvány miatt elmarad a már hagyományosnak mondható, az Október, a mellrák elleni küzdelem akció keretében zajló előadássorozat, a témáról ezúttal a helyi rádióban dr. Snežana Erceg, nőgyógyász beszél majd – mondta Milica Zarić, a szenttamási polgármester helyettese.

A mellrák korai stádiumában még teljes sikerrel gyógyítható, ezért a mellrák elleni küzdelem és megelőzés elengedhetetlen része a rendszeres önvizsgálat és 40 éves kor felett legalább két évenként megismételt tomoszintézis vagy mammográfiás vizsgálat, mely hozzájárul a betegség időbeni felismeréséhez. szenttamas.rs