Hírek

Szenttamás.rs

 

Százezer dinár a mesterséges megtermékenyítésre

A szenttamási önkormányzat támogatja a gyermeket tervező párokat

Szenttamás község nyilvános felhívást tett közzé a mesterséges megtermékenyítés költségeinek a résztámogatására a 2024. évben. Az egyszeri anyagi támogatás összege páronként legfeljebb százezer dinár lehet.

A mesterséges megtermékenyítési eljárás előkészítésének és kezelésének költségeinek megtérítéséhez való jog az orvosbiológiai asszisztált megtermékenyítési (BMPO) eljárás előtt felmerült költségek megtérítését jelenti, amely magában foglalja az elemzés, a diagnosztika, a szükséges gyógyszerek és a pótlás költségeit, valamint szállítási költségeket, amelyek a benyújtási igények benyújtását megelőző 6 hónapon belül jelentkeztek.

A pályázaton azok a párok vehetnek részt, akik eleget tesznek az alábbi feltételeknek: a nő a kérelem benyújtásakor nem töltötte be a 45. életévét, a pár a Szerb Köztársaság állampolgára, a pár állandó lakóhelуe a kérelem benyújtását megelőző legalább egyéves időszakban Szenttamás község területén van, eleget tesznek az egészségügyi minisztérium mesterséges megtermékenyítést és népszaporulatot segítő köztársasági szakbizottság által előírt egészségügyi követelményeknek; a pár a szakbizottság határozata szerint a megtermékenyítési kísérletek számát tekintve nem felel meg a Köztársasági Egészségbiztosítási Alap által finanszírozott programban való részvétel feltételeinek.

A mesterséges megtermékenyítéshez szükséges anyagi támogatás iránti kérelmet mindkét félnek alá kell írnia.

A támogatási kérelmet a szükséges dokumentumokkal együtt a községi közigazgatási hivatalban kell benyújtani zárt borítékban.

A kérelemhez szükséges űrlap ITT található.

 

 

Szöveg: Paraczky László

Közzétette: Németh Dezső

szenttamas.rs