Hírek

Szenttamas.rs

 

Tizenöt gyermek kapott téli ruhát és lábbelit

A tél közeledtével a nehéz szociális helyzetben élő családokon segítettek

Egyre inkább közeleg a tél, ami minden szülő számára annak a jele, hogy gyermekének megfelelő ruhát és cipőt kell vásárolnia. De mi van azokkal, akik erre nem képesek? Živorad Đurić, vagy ahogyan a helyiek ismerik, Žića Maradona, pár éve költözött Szenttamásra. Azonnal bekapcsolódott a társadalmi életbe, és elsősorban a település szebbé tételére irányuló akciókat kezdeményezett, emellett humanitárius tevékenységet is folytat. A szenttamási önkormányzattal közösen Đurić tizenöt hátrányos helyzetben élő család gyermeke számára vásárolt meleg téli holmit.

Az egyik helyi bevásárlóközpontban a gyermekek egyedül választották ki, hogy milyen dolgokat szeretnének maguknak, az eladók pedig a kabát és az egyéb ruhanemű, továbbá lábbeli megfelelő méretének kiválasztásában segítettek. Miután az üzlet tulajdonosa megtudta, hogy humanitárius akcióról van szó, az összes vásárolt termékre húsz százalékos engedményt biztosított. Örültek a gyerekek, de a hála is érezhető volt, miközben Radivoj Debeljački, Szenttamás polgármestere és Žića Maradona leszögezte, hogy a gyermekek támogatása az egyik legszebb dolog a világon. Đurić kiemelte, készen áll segíteni az embereknek a legnehezebb pillanatokban.

− Küszöbön a tél, a meteorológusok már jelzik a havat és a mínuszokat, tehát sokkal melegebben kell öltözködni. A szenttamási önkormányzattal való kiváló együttműködés adta az ötletet ahhoz, hogy segítsünk azoknak a gyerekeknek, akik nem kaphatják meg mindazt, amit társaik. A polgámesterrel és a gyerekekkel közös bevásárlást szerveztünk, megvettük számukra a meleg csizmát, kabátot, nadrágot és egyéb ruhaneműt. Azért vagyunk itt, hogy segítsünk. Nemrégiben választottak meg a város díszpolgárává, ami méginkább motivál arra, hogy segítsek ott ahol kell és amikor kell – fogalmazott az akciót követően Živorad Đurić.

A szenttamási polgármester nyilartkozatában kitért a humánusságáról ismert ember társadalmilag hasznos szerepvállalására és önzetlen adakozására. Egyúttal köszönetet mondott Đurićnak azért, hogy folyamatosan támogatja a szenttamásiakat, különösen azokat, akiknek a legnagyobb szükségük van a segítségre:

− Díszpolgárunk, polgártársunk valóban minden téren igyekszik segíteni azoknak, akiknek erre a legnagyobb szükségük van, és köszönet neki minden eddigi támogatásért. Az önkormányzat ugyancsak készen áll az ilyen és hasonló akciók támogatására. Nem akarjuk elfordítani fejünket a problémák elől, hanem mindenkinek kezet nyújtunk és segítünk a leginkább veszélyeztetett polgárokon – fogalmazott Radivoj Debeljački.

 

Paraczky László

szenttamas.rs