Hírek

Szenttamás.rs

 

Új gyár épül Szenttamáson

Az építkezési konténereket gyártó üzemben 300 dolgozót alkalmaznak

Hamarosan újabb beruházás érkezik Szenttamásra. Az újvidéki Mikom cég a település szélén lévő ipari övezetben üzem építése céljából kilenc hektár földet vásárolt a községtől, hangzott el a szenttamási önkormányzat felújított dísztermében tartott sajtótájékoztatón.

A hírt Radivoj Debeljački, Szenttamás polgármestere, Milena Alargić, a képviselő-testület elnöke, Danijela Vujačić, a községi közigazgatási hivatal vezetője, valamint Szabados Fodor Beáta és Kocsis Krisztián tanácstagok közölték az újságírókkal.

− A Mikom Szenttamáson új üzemet hoz létre a modern építészetben használatos konténerek gyártásához. A termelés beindításának első fázisában mintegy 200, a második fázisban pedig további 100 dolgozóra számítanak. Mindez nagy mérföldkőnek számít a község életében, ugyanis az utóbbi három évben az Alutech mellett ez lesz a második nagy üzem, amely helyi munkaerőt alkalmaz. Sokat dolgoztunk a polgárok önfoglalkoztatásán, most pedig egy újabb alkalom nyílt a rendelkezésünkre álló gazdasági potenciál bizonyítására – fogalmazott Radivoj Debeljački.

Szavai szerint a Vajdaság mosolya gyorsforgalmi út megépítését követően az önkormányzat számára adott lesz a lehetőség, hogy az új út és az autópálya közötti szakaszon még egy ipari övezetet hozzon létre, ami rendkívül fontos a község további fejlődése szempontjából.

Újságírói kérdésre, hogy hogyan halad az egykori Elan Hotel felújítása a polgármester elmondta, jelenleg az épület projekt- és műszaki dokumentációján dolgoznak.

− Az elmúlt időszakban értékes termálforráshoz jutottunk, amely további létesítmények építését teszi lehetővé a szálloda körül, ezzel együtt pedig beindul községünkben a fürdőturizmus. Ez egy olyan terület, ahol akár közvetlenül vagy közvetve sok szenttamási polgár dolgozhat. Két jó hírünk van tehát, a mi kötelességünk, hogy a dolgok jó irányba mozduljanak el, a legfontosabb pedig az, hogy sikeresek legyünk és fejlesszük a gazdaságot – mondta Debeljački.

A sajtótájékoztatón elhangzott, a Mikom azért döntött a szenttamási beruházás mellett, mert számos lehetséges helyszín közül az itteni önkormányzat biztosította a legjobb feltételeket. Az ipari övezetben lévő kilenchektáros földterület a község tulajdonát képezte, ugyanakkor biztosított a kiépült infrastruktúra (út-,víz- és gázhálózat) is. Az autópálya és Újvidék közelsége, továbbá a jó közlekedési infrastruktúra pedig szavatolja, hogy az üzembe rövid időn belül megérkezik a nyersanyag, és értékesíthető a kész termék.

Végezetül tegyük hozzá, hogy az újvidéki Mikom vállalat 1993-ban alakult, és azóta a termelés és a berendezések folyamatos fejlesztésével és korszerűsítésével, valamint a személyzet folyamatos képzésével az acélszerkezetek tervezésében, a felszerelések gyártásában és összeszerelésében a régió egyik vezető vállalata.

 

 

Forrás: Magyar Szó, Paraczky László

Közzétette: Németh Dezső

2024. május 6. 16 óra

szenttamas.rs