Hírek

Szenttamas.rs

 

Ajándék az újszülötteknek

23 újszülött kapott babaholmit és megfelő felszerelést Szenttamáson

A szenttamási Ruka spasa Egyesület az önkormányzat támogatásával hétfőn fogadást rendezett azon fiatal nők részére, akik az idei évben lettek anyák. A község minden újszülöttnek 20 ezer dináros támogatást ad, annak a gyereknek, aki csak az egyik szülővel él, 40 ezer dinár támogatást, továbbá etetőszéket, törülközőt, takarót és egyéb felszerelést biztosítottak. A már hagyományosság vált összejövetelen ezúttal 23 újszülöttet köszöntöttek.

A fiatal szülőknek az ajándékokat Zoran Dudvarski, polgármester-segéd, és Savka Lazić, a Ruka spasa Egyesület elnöke adta át.

− Az akció több éve tart, és az újszülöttek szüleivel folytatott beszélgetések során világossá vált, hogy van értelme csinálni, hiszen mindenki jól jár. Városunk önkormányzata külön hangsúlyt fektet a családok támogatására, a téma pedig kiemelt figyelmet kap a község következő tíz évre szóló, készülőben lévő fejlesztési tervében is – fogalmazott Dudvarski.

A szülőknek Savka Lazić többek között elmondta, a csomagok elkészítésénél az önkormányzat és az egyesület mellett a Szociális Központ is segített:

− A fő cél a születésszám csökkenésének megállítása, valamint a fiatalok családalapításra és gyermekvállalásra való motiválása – hangsúlyozta az egyesület elnöke. 

Paraczky László

szenttamas.rs