Hírek

Szenttamas.rs

 

Zimonyba megy az idei Lenkin prsten díj

Tanja Kragujević zimonyi költőnő kapja az idén a szenttamási, sorrendben 10-dik Lenkin prsten díjat, amelyet minden évben a legszebb szerb nyelvű szerelmes vers szerzőjének ítélnek oda. Dr. Zoran Đerić, dr. Dragana V. Todoreskov és Biljana Puškar zsűritagok úgy döntöttek, hogy a díjat az idén Tanje Kragujević  Voda című verse kapja.

A szenttamási Kultúrotthon így állít emléket a szenttamási Lenka Dunđerskinak, aki megihlette  a minden idők legszebb szerelmes versének, a Santa Maria Della Salute szerzőjét. A Kultúrotthon azóta minden év novemberében meghirdeti a pályázatot. Feltételként megszabták, hogy a versnek olyan kötetben kell megjelennie, amely új, azaz az elmúlt egy évben jelent meg. Tanja Kragujević Voda című verse az Od svetlosti, od prašine kötetben az Istok gondozásában jelent meg 2014 végén.

Az előző évek díjazottjai Blagoje Baković, Matija Bećković, Vojislav Karanović, Aleksandar Lukić, Blagoje Svrkota, Đorđe Nikolić, Đorđe Kuburić, Pero Zubac és Saša Radojčić költők voltak.

A díj átadására ünnepi műsor keretében november 14-én a Zsebszínházban kerül sor.

Az eredmény kihirdetése

P. L. (Foto: srbobran.rs)