Lapszemle

Szenttamas.rs

 

A Családi Kör lapszemléje

Egy olvasói levéllel indít a héten a Családi Kör, az idős olvasó sajnos arra kényszerül, hogy lemondja az előfizetést, mert ahogy írja: nem bírom tovább anyagilag.

A vajdasági magyar közélet aktuális lakmuszpapírja a Szabadkai Rádió körüli helyzet. Ez az ügy azonban jóval több, mint egy szabadkai média esete. Erre reagál a héten Bajtai Kornél.

Végel László e heti naplójegyzetében egyebek mellett arról ír, hogy mind több magyar fiatal veszi a vándorbotját, sietnek, minél előbb szeretnék maguk mögött tudni ezt az országot.

Meddig előny, és mikor okoz traumákat, ha okos a gyermek? Ezt kérdezi, és természetesen válaszol is rá Beretka Ferenc, a lap pedagógus munkatársa.

Példátlan önkényesség. Reagálás a kormányfő kijelentésére. A nyugdíjasok rovatában bukkanhatunk erre, Takács Magda cikkében.

Miért él több magyar Kanadában mint Vajdaságban? Egy oromi fiatalember, Losonc Csongor összefoglalója a világ második legnagyobb országából.

Tito ajándékai. A néhai elnök kincseit Magyarországon is bemutatták. Erről is hírt ad a Családi Kör.

És hírt ad egy bécsi eseményről is, ahol a Délvidéki Magyar Golgota című vándorkiállítással emlékeztek a hetven évvel ezelőtti tragédiára.

A lap külpolitikusa, Bálint István pedig arról számol be, hogy Szerbiának sikerült, vagyis hogy Koszovót nem vették fel az UNESCO-ba.

A héten olvashatunk, illetve képes beszámolókat találhatunk zentai, tóbai, nemesmiliticsi, törökbecsei, magyarkanizsai eseményekről, megmozdulásokról.