Lapszemle

Szenttamas.rs

 

A Családi Kör lapszemléje

A terror éjszakája. Ezzel a címmel jelent meg Végel László kommentárja a párizsi döbbenetes események kapcsán.

Egy párt és a tyúkól között az a különbség, hogy míg az előbbiben rend van, a tyúkólban fejetlenül futkosnak és piszkolnak. Egy pártelnök mondta a minap az előbbieket, Bajtai Kornél pedig hozzáfűzi a magáét.

A félig telt pohárról, egy ünnepről és a szükség változatairól cikkez a héten Beretka Ferenc, a lap pedagógus munkatársa.

A nyugdíjasoknak jutott a legkevesebb! Az emelés mindössze 1,25 százalék. Takács Magda teszi szóvá a kormányintézkedéseket.

Tömény-törvény. Nagy Nándor jegyzetében a pálinkafőzéssel kapcsolatos új rendszabályokról szól a tőle megszokott ironikus hangnemben.

Miért él több magyar Kanadában, mint Vajdaságban? Egy oromi fiatalember, Losonc Csongor ír a világ második legnagyobb országáról.

Fedél nélkül. Ezrek szívszorongva néznek a leghidegebb évszak elé Magyarországon – Bálint József szegedi tudósító járta körül a témát.

A magyarkanizsai Francia Szilárd gyors döntést hozott, s elment Svájcba dolgozni, azonban három hónap után vissza is tért. Aranyos Klárának beszélt arról az országról, ahol a munkaidő munkával telik el.

A héten olvashatunk még öt szabadkai fiatalról, akik szeptemberben indultak el egy versenyen, melynek tétje egy brüsszeli nyereményutazás, megtudhatjuk, milyen akciókat szervez a bácskossuthfalvi Segíts, hogy segíthessünk humanitárius szervezet, hírt ad a Családi Kör a budiszavai Sulisztár énekes vetélkedőről, a szabadkai gyermek szólótánc versenyről, a felsőhegyi iskolanapról, egy bajsai betyáros előadásról, egy nagyszabású temerini teadélutánról, és természetesen arról is beszámol a lap, hogy a magyar focisták ott lesznek a jövő évi franciaországi Európa-bajnokságon.