Lapszemle

Szenttamas.rs

 

A Családi Kör lapszemléje

Gazdasági küldöttség élén látogatott a múlt héten Moszkvába Aleksandar Vučić kormányfő. Ott hangzott el, miszerint Szerbia fegyvereket vásárol Oroszországtól. Ezt kommentálja a héten Bajtai Kornél.

 Magyarországon készült egy felmérés, amely arról tanúskodik, hogy a megkérdezettek zöme nem tudja, sőt nem is érdekli, mit fed az október 23-i dátum. Végel László egyebek mellett erről is ír e heti naplójegyzetében.

 Külön támogatási formák diáknak, pedagógusnak – ez a témája a héten Beretka Ferenc pedagógus munkatársnak.

 A lap külpolitikusa, Bálint István Erdogan pártjának fölényes győzelméről, vagyis a török választásokról cikkez, és nem tartja ezt meglepetésnek.

 A nyugdíjasok oldalának néhány témája: 0,2 százalékkal drágult a nyugdíjbiztosítás; Az alap félévi gazdálkodásáról; A nyugdíjasok nem számíthatnak akkora emelésre, amennyit a Valutaalap engedélyez.

 A napokban Vajdaság-szerte megemlékeztek a II. világháború után kivégzett és elűzött magyarokról. A munkatársak Bácsföldvárról és Bajmokról küldtek tudósítást a koszorúzásokról, megemlékezésekről.

 Kishegyesről szoboravatásról és a művelődési egyesület jubileumáról olvashatunk.

 Alternatív valóságképek. Patócs László interjúja Tarkó János újvidéki képzőművésszel.

 A héten olvashatunk még a bánáti kisvasútról, egy szabadkai motorosról, és egy motorbalesetet szenvedett fiatalemberről, bajmoki kisdiákok magyarországi sikeréről, útiélményt egy dél-szlovákiai kisvárosról, és természetesen sok minden más érdekességet is talál az olvasó az e heti Családi Körben.