Lapszemle

Szenttamas.rs

 

Lapszemle Jó Pajtás,

2018. január 18.

 

A tervezettnél kissé hosszabb pihenő után újra megjelent a Jó Pajtás és a Mézeskalács. A második félév első számai már eljutottak az óvodákba és az iskolákba – a régi köntösben, régi áron, de friss tartalommal.

A Jó Pajtás összeállításban igyekezett testközelbe hozni a magyar kultúra közelgő napjának üzenetét, irodalmi rovatában pedig az évet olyan írókkal és műveik ismertetésével kezdi, akiknek alakjához, nevéhez valamilyen kerek évforduló köthető 2018-ban. A sort Bálint Ágnes Szeleburdi családjával kezdi a rovatvezető Herédi Károly.

Lapunk is jubileumi évet zárt, fennállásának hetvenedik évfordulójára egy kötettel jelentkeztünk. A Tigrislélek című novellaantológia hamarosan az olvasók elé kerül, menet közben azonban elnyerte a Vajdasági Szép Magyar Könyv pályázat díját tankönyvpótló kategóriában. Méltó zárása ez gyermeklapunk jubileumának.

Eheti számunkból kiemelnénk a következő témákat:

Csodálatos piros állatok, Mire készül a telekomvilág, Hidegrekordok a történelem során. Újra előkerült a Jumanji, Hogyan öltözködjünk a hidegben, Milyen a sulibarát gyerekszoba?, A jótékony tea, Kik a Dakar rali nagy hősei, A világ vicces oldala szemfüles fotósok szemével.

A címoldalon a zentai Sőregi Anna és Komáromi Kristóf, a Fölszállott a páva 2017. évi sikeres fellépői láthatók.

 

Nagy Magdolna szerkesztő