Lapszemle

Szenttamas.rs

 

Lapszemle

Jó Pajtás,

2020. október 29.

 

Az olvasás és zenéthallgatás mellett Hadaró Ancsi ezúttal egy izgalmas hobbi után kutat. Hogy milyen kihívások elé áll Ancsi hobbikereső énje, többek között ez is kiderül a Jó Pajtás legújabb számából.

Október utolsó napja a takarékosságról szól. Nem könnyű a zsebpénzt jól beosztani, de ha ez mégis sikerül, különleges dolgokat vásárolhattok az összegyűjtött pénzen. Az óbecsei tanulók beszámolójából kiderül, hogyan tudnak takarékoskodni.

Hogyan lehet összehangolni a karatét és a színművészetet? A topolyai Bacsó Csengétől megtudjuk többek között ezt is. Mészáros Bence, a Sakktivity vetélkedő történetének legeredményesebb játékosa. Bencét a játékhoz fűződő viszonyáról és élményeiről kérdeztük.

A délvidéki színjátszás napja alkalmából a topolyai Mosolycsaló színi csoport tagjaival is beszélgettünk.

A Jó Pajtás legfrissebb számából kiderül még, hogy hogyan születnek a bolygók, milyen állat a vízidisznó, honnan ered a nószínház, mire jó a méz. Múltidéző című rovatunkban pedig Mezopotámia világát fedezzük fel. A Sztárvilágban különleges együttműködésekről olvashattok.

Vicces töklámpást is készíthetsz a Jó Pajtással és egy különleges hangszer, a doromb történetét, megszólaltatási módját is bemutatjuk. Lapozgasd a Jó Pajtást, válaszolj nyereményjátékunkban feltett feladványra és könyvet hoz a postás!

Török Erna a Jó Pajtás főszerkesztője

szenttamas.rs