Lapszemle

Szenttamas.rs

 

Lapszemle

Jó Pajtás,

2020. október 8.

 

Kishorgászaink nyolcadszor is megtapasztalhatták azt, hogy milyen érzés, amikor megtalálják a halat, horogra csalják, megfogják és mérés után visszaengedik. Ki milyen halat fogott, miért vonzza a vízpart és a szerencsén múlik-e vagy valami máson a sikeres halfogás? Többek között erről is faggatuk a serlegekkel és érmekkel mosolyogva felelő horgászokat. A versenyhorgászatról egyéb érdekességeket olvashattok a Jó Pajtás 22. oldalán, ahol a különféle horgásztechnikák bemutatásával igyekeztünk kedvet adni e sport megismeréséhez.

Akit pedig a zene világa is vonz, és szívesen megszólaltatna egy szájharmonikát, kukkantson bele e hangszerről készült összefoglalónkba.

A vers csak születik címmel először hirdette meg az óbecsei Népkönyvtár magyar és szerb nyelven versíró versenyét. A díjazottakkal beszélgettünk.

A temerini Vándor Bábszínház izgalmas előadással rukkolt elő a magyar népmese napja alkalmából. A riportból kiderül, hogy a gyerekek hogyan élték meg a bábjáték különleges világát.

Múltidéző című rovatunkban az inkák történelmével foglalkozunk. A Kaleidoszkópban arról is olvashattok, hogy honnan ered a szappan és hogy miért nem keveri össze a százlábú a lábait.

A hangyák világának érdekességeit is felfedjük a Jó Pajtás legújabb számában. Az összefoglalóból azt is megtudhatjátok, hogy mi történik ha két hangya talákozik? – és ez most nem egy vicc kezdőmondata… Toplistát is készítettünk, a Jó Pajtás kedvenc rajzfilmhős hangyáiról!

 

szenttamas.rs