Lapszemle

Szenttamas.rs

 

Lapszemle

Jó Pajtás,

2021. június 17.

 

A Jó Pajtás legújabb számában napsütéses hangulatban búcsúzunk az idei tanévtől! Hiszen ki ne várná a szünidőt? Az óbecsei Samu Mihály iskola tanulói sok jó tippet adnak mindenkinek arra, hogy a nyári vakáció minél tartalmasabb legyen. A topolyai Coder klubban persze nyáron sem áll meg az élet, jelenleg is izgalmas projektekre készül a csapat. Idén nyáron is hív a nyugalmat sugárzó vízpart. A moholiak által szervezett Horoggal a káros szenvedélyek ellen elnevezésű versenyre elsősorban helybeli, adai és péterrévei kishorgászok szerepeltek. A riportból többek között arra is fény derül, ki milyen zsákmánnyal tért haza.

A topolyai Aurora Beszédművészeti Műhely növendékei által a versek világába kukkanthatunk be, hiszen mindent beleadnak, annak érdekében, hogy ők mondják el legszebben, legpontosabban és leghelyesebben a költők versét.

A Jó Pajtás legfrissebb számában beszámolunk a 25. Kárpát-medencei Honismereti Versenyről is, amelyet Szabadkán rendeztek meg. Szintén szabadkai diákok adnak hírt arról is, hogy milyen a fagyiba csomagolt magyaróra.

A nyári meleg nagy megterhelést jelenthet a kutyák számára. Élő természet című rovatunkban ezúttal arról olvashatsz, miként könnyítheted meg kedvencednek a forró hónapok átvészelését. Tudományos rovatunkban pedig a napkollektor működését tárjuk fel.

A Sztárvilágból kiderül hogy kik azok a szuperhősok, akik még nyáron sem pihennek. A Zsibongóban hasznos nyári praktikákat találsz a bőröd védelmére és az örökös kérdésre: mit vegyek fel – ezúttal a kánikulában?

A vakáció előtti utolsó számunkban is lesz Vihogi, óriásrejtvény, Kaleidoszkóp és rajzfilmajánló.

Kellemes és eseménydús pihenőt kíván a Jó Pajtás szerkesztősége. A nyári szünidő után szeptemberben találkozunk.

 

Török Erna a Jó Pajtás főszerkesztője

szenttamas.rs