Lapszemle

Szenttamas.rs

 

Lapszemle

Jó Pajtás,

2021. november 4.

 

A Jó Pajtás legújabb számában olyan nagymacskákról készült képes beszámoló, mint a karakál, az eurázsiai hiúz és a hópárduc. A negyedik oldalon a Szarvas Gábor Nyelvművelő Napok győztesével, az óbecsei Varnyú Leónával készült interjút olvashatjátok. Tovább lapozva topolyai programajánlót és a Coder Club újabb eseményéről készült beszámolót találsz.

A Rügyfakadásban ezúttal is tartalmas és izgalmas fogalmazások, versek és rajzok szerepelnek. A tudományos rovatból kiderül néhány fontos tény az égboltról és az űr titkairól, valamint utánajártunk a tengerfeneket feltérképező robotok működésének. Mit eszik a mókus? Lehete-e háziállatként tartani? Ezekre a kérdésekre kerestük a választ Élő természet című rovatunkban.

A csodafegyver, a krumpli és az űrutazás – a 15. oldalon megtudhatod, mi köze lehet egymáshoz e három dolognak. A Sztárvilágban nagy visszatérőkről olvashatsz. A Tiniturmixban most is hasznos tanácsokkal szolgálunk: házi recepeteket találsz a hajnövesztéshez és a felesleges ruha kérdése is egyszerűbbé válik. Lapozzd fel a Fejtörőt, a Bizalmas sorokat és fussd át vicc oldalunkat is!

Megjelent a Mézeskalács novemberi száma. Mézes Marcipán, a mókus és társai a ludak világát járják körül verssel, dallal és mesével. Mindemellett kiderül az is, ki volt Szent Márton, s milyen szokások éltek egykor Márton napján? Színpompás őszi tájképek, kifestők, kézügyességi feladatok, sok szép

 

Török Erna a Jó Pajtás főszerkesztője

szenttamas.rs