Lapszemle

Szenttamas.rs

 

Lapszemle

Jó Pajtás, 2021. május 5.

 

A Jó Pajtás legújabb számában rejtélyes titkok után kutatunk. Az Eztflózdki című rovatunkban arról gondolkodunk, hogy miféle titkok létezhetnek.

Május első vasárnapja az anyukák napja volt. Az óbecsei diákok beszámolójából kiderül, miként köszöntötték fel édesanyjukat.

Tudományos rovatunkban egy élő gépezet kapott helyet, amelynek egyes részei változnak, pörögnek és forognak, ezért az alkotás tervezése összetett mérnőki munkát kíván. Élő természet című rovatunkban a zebrák világába kukkantunk be. Az Iránytűből a fantasy regények műfajáról és a görög mítoszokról tudhatsz meg többet.

A Tinitrumixban annak jártunk utána, miként lehet kezelni a vitákat a szülőkkel, hiszen a szoros kötelék és a jó viszony ellenére is össze szoktak zörreni a családtagok. Ezen a héten a fogkrém őse, az árbóckosár és a földieper titkait kutatjuk a Kaleidoszkópban.

Lapozz még tovább, olvasd el a vicceket, fejtsd meg a rejtvényeket és küldj nekünk rajzot, fogalmazást, élménybeszámolót!

 

Megjelent a Mézeskalács májusi száma!

 

Megjelent a Mézeskalács májusi száma. Mézes Marcipán, a mókus és társai a vizek világát járják körül verssel, dallal és mesével. Mindemellett kiderül az is, miért sós a tengervíz? Színpompás tavaszi napsütés, kirándulásról hozott élmények, sok szép fogalmazás és rajz alkotja a kisújság legújabb számának tartalmát.

 

szenttamas.rs