Lapszemle

Szenttamas.rs

 

Lapszemle

Jó Pajtás, 2021. március 3.

 

A legtöbb lány izgatottan várja március 8-át — erről számolnak be az óbecsei tanulók. A Jó Pajtás legfrissebb számából kiderül, mikor ünnepelték először a nemzetközi nőnapot, ki volt Clara Zetkin, és hogy honnan ered az ajándékozás hagyománya. Továbblapozva megtudhatod mi van az univerzum középpontjában — vagyis ezt most sem derül ki, hiszen e kérdésre évezredek óta keresik a választ. De megismerkedhetsz többféle elmélettel, miként látták mindezt az ókori görögök és Kopernikusz. Sőt te is elgondolkodhatsz a kérdésről.

Tudományos rovatunkból egy futurisztikus, átalakítható járműről és a legújabb űrhajós ruhadarabok tervéről tudhatsz meg többet. Aki először lát földikutyát, azt hiheti, hogy egy tudományos-fantasztikus film szereplőjével találkozik, a szemnélküli kis emlős ugyanis több különleges tulajdonsággal is rendelkezik.

A Tiniturmixból kiderül miként lehetsz népszerűbb az iskolában.

A Kaleidoszkópból azt is megtudhatod, hogyan készül a bodag, mi a guzlica és mióta használunk zsebkendőt.

Ezt nézd meg! című rovatunkban ezúttal szuperhősök sorakoznak fel, csakhogy a modern szuperhősök márnem viselnek köpenyt. Miért? Kiderül a 23. oldalon. Viccek, fejtörők, keresztrejtvény és sztárhírek is helyet kaptak a Jó Pajtás legújabb számában.

 

Megjelent a Mézeskalács márciusi száma!

 

Megjelent a Mézeskalács márciusi száma. Mézes Marcipán, a mókus és társai a tavasz közeledtét ünneplik verssel, dallal és mesével. Mindemellett kiderül az is, mit eszik az órisápanda, és miért mondjuk, hogy egy fecske nem csinál nyarat. A kikelet virágai, kifestők, kézügyességi feladatok, sok szép fogalmazás és rajz alkotja a kisújság legújabb számának tartalmát.

 

szenttamas.rs