Lapszemle

Szenttamas.rs

 

Lapszemle

Jó Pajtás, 2022. december 1.

 

A Jó Pajtás legújabb számának címoldalán a láma rokona, a hosszú nyakú, puha bundájú alpaka szerepel. Élő természet című rovatunkból kiderül, honnan származnak az alpakák, s fény derül arra is, hogy milyen képeségekkel rendelkeznek e kedves állatok.

Sokszor úgy gondoljuk, hogy jól ismerünk valakit, s végül kiderül, hogy igencsak keveset tudunk egymás életéről. Gyakran félreérthetjük egymást – ha érdekel e téma, olvass bele az Eztilózdki! című rovatunkba.

Beszámolunk a tolerancia jegyében megtartott óbecsei szavalóversenyről, és a Ricsaj népművészeti találkozóról is hírt adunk. A Mizújsban találsz még kis kedvencekről, ezúttal egy hörcsögről és egy cicáról készült fotót, és a Lexikon is helyet kapott a lapban.

Irodalmi rovatunkban egy olyan olvasmányt ajánlunk, amelynek írója a túlzásokra építi könyvét, ahol a karakterek túl jók vagy túl rosszak, és a humor is túl sok – hogy mindez miként működik jól az irodalomban? Arra az Iránytűben keresd a választ.

A Sztárvilágban többek között Blackpinkről találsz újdonságokat. A Tiniturmixban az első randihoz készültünk hasznos tipekkel, de arról is olvashatsz még, hogy miként válhatsz jobb testvérré. A Zsibongóban receptet és tesztet is találsz. A Kaleidoszkópból ezen a héten kiderül, hol van a kutya elásva.

Ne feledd, több értékes ajándék is vár rád téli nyereményjátékunkban. E heti számunkban közöljük a 2. szelvényt.

 

Megjelent a Mézeskalács decemberi száma!

 

Mézes Marcipán, a mókus és társai a karácsony közeledtét ünneplik verssel, dallal és mesével. Mindemellett a hideg övezet állatainak: a rénszarvasnak, a lemmingnek és a sarki rókának az életére is fény derül. Kifestők, kézügyességi feladatok, sok szép fogalmazás és rajz alkotja a kisújság legújabb számának tartalmát.

 

 

szenttamas.rs