Lapszemle

Szenttamas.rs

 

Lapszemle

Jó Pajtás, 2022. november 17.

 

A Jó Pajtás legújabb számának címoldalán a természet és a tudomány kölcsönhatása elevenedik meg, ezúttal mágnesek formájában. Ha téged is érdekel fémrészecskék művészete, a harmadik oldalról megtudhatod, hol nézhetsz utána a témának.

Kétoldalas poszteren ezúttal a görög színház szerepel. Dionüszosz színházán keresztül megismerkedhetsz az álarcok, a színészek és a kulisszák különleges világával. A Mizújsban a Füstmentes világnap kapcsán, a dohányzásról fejtik ki véleményüket az óbecsei Zdravko Gložanski iskola diákjai.

A hatos és a hetes oldalon ezúttal két tanuló mutatkozik be az olvasóknak a Lexikonban. Az Élő természet című rovatunkban a sündisznóról olvashatsz érdekességeket. A Tiniturmixban az egészséges testsúly és a soványság leküzdése valamint az egészséges étrend kerülnek középpontba. A Zsibongóban egy újabb recepttel készültünk, de olvashatsz még az intelligencia típusairól, és egy haragmérőt is találsz. Ha kíváncsi vagy, lapozz a 21. oldalra. A Kaleidoszkópban a klasszicizmusról, a fanua szó eredetéről, és a fehér csokról találsz tudnivalókat. A rajzfilmajánlóból kiderül, vezethet-e Drakula sikeres szállodát?

Ezen a héten is érdemes fellapoznod a Jó Pajtást, a viccek sem maradtak ki a lapból!

Török Erna a Jó Pajtás fő és felelős szerkesztője