Lapszemle

Szenttamas.rs

 

Lapszemle

Jó Pajtás, 2022. november 24.

 

A legújabb Jó Pajtásból kiderül, miként zajlott a 12. Szűcs Imre Gyermekvers- és Prózamondó verseny. A résztvevők élményeikről mesélnek. A Hold fényváltozásai, a holdfázisok okai, keringési ideje, és a fényváltozási ciklusok is szerepelnek a Jó Pajtás poszterén. Az óbecsei Petőfi Sándor iskola diáklapja, a Figyelő a kétszázadik számának megjelenését ünnepelte. A színes beszámolót a hatodik és a hetedik oldalon találod. Ezen a héten sem marad el a Lexikon, és továbbra is várjuk kis kedvenceitekről készült fotókat is.

Tudományos rovatunkban egy úszó város tervéről, és Leonardo da Vinci repülő szerkezeteiről olvashatsz. Élő természet című rovatunkból megtudhatod, ki az orszarvú ellensége, és milyen az élőhelye, viselkedése és étrendje e hatalmas emlősnek. A Zsibongóban tesztet, receptet és más hasznos olvasnivalót is találsz. A Kaleidoszkópban többek között a közlekedési lámpák szineiről és a kínai nyelv jellemzőiről gyűjtöttünk össze tudnivalókat. Irány Eldorádó! Rajzfilmajánlónk révén egy ideális városba kalauzolunk el, ahol mindent színarany borít. A részeleteket a 23. oldalon találod.

Ha az ellenőrzők és felelések közepette te is nagyon várod már a szünidőt, akkor vegyél részt téli nyereményjátékunkban, amelynek értékes nyereményeit a szünidőben sorsoljuk ki. Addig is gyűjtsd össze minden héten a szelvényeket, és a helyes válaszok révén a tiéd lehet egy táblagép vagy egy okosóra! De más meglepetések is várnak rád!

Török Erna a Jó Pajtás fő és felelős szerkesztője