Lapszemle

Szenttamas.rs

 

Lapszemle

Jó Pajtás, 2022. november 3.

 

A Jó Pajtás legújabb számában november 3-a, a magyar tudomány napja alkalmából a golyóstoll történetét, szerkezetét és működését tárjuk fel. Kiderül a lapból az is, hogyan zajlottak a Szarvas Gábor Nyelvművelő Napok Adán, és a szajáni gyermekhét eseményeiről is hírt adunk.

Kis kedvencem című fotópályázatunk hősei ezúttal a kutyusok. Élő természet című rovatunkban a legnépszerűbb beszélő papagájokat vettük szemügyre. Minden diák rémálma, ha dolgozattémaként megkapja valamelyik évszak nevét, irodalmi rovatunkban arra kerestünk útmutatót, hogyan teheted kevésbé közhelyessé az ősz témáját.

A Tiniturmixban a beszédproblémákkal kapcsolatban találsz hasznos tanácsokat. A Zsibongóban ezúttal is megtalálod a tesztet, és a Jó Pajtás receptajánlóját. A Kaleidoszkópban érdekes tényeket olvashatsz az űrruháról, a krumpliról és a zűrzavar istenéről. Bátran jelentkezhetsz még a Jó Pajtás szavalóversenyére, amelyet ezúttal Udvarnokon tartunk meg. Részleteket a 6. oldalon találod.

Kukkants bele a rajzfilmajánlóba, a Bizalmas sorokba, olvasd el a vicceket és a sztárhíreket is.

 

Megjelent a Mézeskalács novemberi száma!

 

Mézes Marcipán, a mókus és társai az őszi évszakot ünneplik verssel, dallal és mesével. Mindemellett a macskák titkos életére is fény derül. Kifestők, kézügyességi feladatok, sok szép fogalmazás és rajz alkotja a kisújság legújabb számának tartalmát.

 

 

szenttamas.rs