Lapszemle

Szenttamas.rs

 

Lapszemle

Jó Pajtás, 2022. október 13.

 

A Jó Pajtás legújabb számának poszterén a csiga felépítését figyelheted meg. Az éticsiga jellemzői mellett még arra is fény derül, miként siklik át könnyedén a csiga akár a legélesebb tárgyakon is.

Neked mi a véleményed a családi együttműködésről? Milyen feladatokat vállalsz otthon szívesen?

Eztfilózdki! című rovatunkban erről gondolkodunk, és a te véleményedre is kíváncsiak vagyunk.

A magyar némese napját számos iskolában megünnepelték. A csalafinta róka és más népmese ihlette az óbecsei és a csantavéri tanulók alkotásait. A Mizújsban találsz még szentmihályi, magyarcsernyei és szabadkai híreket is. Ha nálatok is zajlik egy-két vetélkedő, vagy más izgalmas esemény az iskolában, írd meg nekünk!

Tudományos rovatunkból kiderül, miként hoz létre képeket szavak által a mesterséges intelligencia, és milyen új platformokon érhető el a szolgáltatás, akár ingyen is. Élő természet című rovatunban a sivatagi rókát, a világ legkisebb rókafaját mutatjuk be.

A Tiniturmixban a veszélyes hulladékokról olvashatsz, vagyis arról, hogy merre vezet a mobiltelefonod útja, ha a szemétbe dobod. Mi a gordiuszi csomó története, ki volt Leporelló, és honnan ered az ádámcsutka elnevezés? A Kaleidoszkópban ezekre a kérdésekre is választ találsz.

Lapozd át még a Zsibongót, a fejtörőket, a vicc oldalt és a rajzfilmajánlót is!