Lapszemle

Szenttamas.rs

 

Lapszemle

Jó Pajtás, 2023. március 16.

 

Mit tehetsz, ha megesz az unalom? A Jó Pajtás legújabb számában többek között erre is választ találsz. Az óbecsei Samu Mihály iskola tanulói mondják el, mit csinálnak szabadidejükben. Kétoldalas poszterünkön az írás történetét és a nyomtatási módszerek fejlődését járjuk körül. Eztfilózdki! című rovatunkban arról gondolkodunk, mi az igazán értékes?

Tudományos rovatunkban egy röntgen headsetről és a helikopter feltalálójáról olvasatsz. Élő természet című rovatunkból kiderül, milyen képessége különbözteti meg a hódot az állatvilág többi tagjától.

Ahhoz, hogy megtaláld az életcélod, először is rá kell jönnöd arra, hogy mit szeretsz a legjobban. A Tiniturmixban tíz pontba szedtük azokat a tanácsokat, amelyek segíthetnek a cél felé vezető úton. Milyen gyümölcs a licsi, honnan ered a cimbalom, és miről szól a lepkék ősi legendája? Minderre a 22. oldalon találod a választ.

Rajzfilmajánlónk szereplői Maugli, Balu és Bagira. No meg Sirkán! Már biztosan kitaláltad, hogy ezúttal a Dzsungel könyve című rajzfilmről lesz szó.

Fejtsd meg a Jó Pajtás keresztrejtvényét, olvasd el a vicceket és küldj magadról Lexikont!

 

Török Erna a Jó Pajtás főszerkesztője