Lapszemle

Szenttamas.rs

 

Lapszemle

Jó Pajtás, 2023. március 2.

 

A Jó Pajtás legújabb számában a közelgő nőnap alkalmából készítettünk összefoglalót e jeles nap fontosabb történelmi hátteréről. Miért tetoválnak az emberek? E kérdés kapcsán is létezik többféle filozófiai értelmezés. Ha érdekel a téma, olvasd el az Eztfilózdki! című rovatunkat.

Petőfi 200 című rovatunkban ezúttal a költő Pápai Református Kollégiumban eltöltött tanévét mutatjuk be, azt az időszakot, amikor Petőfinek nyomtatásban megjelenik az első verse.

Mi fán terem a lektorálás? A pályaválasztási kisokosban e szakma előnyeiről és hátrányairól faggattuk a Jó Pajtás lektorát. Tudományos rovatunkból kiderül, miféle óriáslufi készül az űrbe, és a DNS szerkezetének felfedezőjét, James Watsont is bemutatjuk. Élő természet című rovatunkban ezúttal a flamingókról gyűjtöttünk össze érdekességeket. A Tiniturmixban arról olvashatsz, miként fejlesztheted a memóriád. A Zsibongóban megtalálod a gyümölcsös csiga receptjét és egy tesztet is, amelyből kiderül, mennyire ismered az anyukádat. A Kaleidszokópban az origami és a szoknya eredetéről olvashatsz.

Ne feledd, ezen a héten is megtalálod a lapban a Bizalmas sorokat, a sztárhíreket, a Rügyfakadást, az Iránytűt és a rajzfilmajánlót is!

 

Megjelent a Mézeskalács márciusi száma!

 

Mézes marcipán és társai sikeresen elűzték a telet, és nagyon várják a tavaszt! Ilyenkor résen kell lenni, hogy ne maradjunk le a természet gyors ébredéséről és változásáról. A Mézeskalácsban tavaszhívogató versek és mesék kaptak helyet. Kifestők, kézügyességi feladatok, sok szép fogalmazás és rajz alkotja a kisújság legújabb számának tartalmát.

 

 

szenttamas.rs