Lapszemle

Szenttamas.rs

 

Lapszemle

Jó Pajtás, 2024. június 6.

 

Miről árulkodik az óceán színe? Melyik a legmelegebb vizű óceán? Melyik élőlényt nevezik az óceán ínyencségének, és miért? A Jó Pajtás legújabb számában többek között ezekre a kérdésekre is megtalálod a választ.

Mi az, amit a felnőttek sem tudnak? Eztiflózdki! című rovatunkban ezúttal erről elmélkedünk. A Mizújsban interjút olvashattok egy óbecsei tehetséges énekessel és egy topolyai sakkbajnokkal, és az újvidéki Kis Fürkész természetismereti-természetvédelmi verseny döntőjéről is beszámolunk.

A Tudományos rovatból kiderül, hogyan lehetne sátorozni a Holdon, és hogy melyek a hallhatatlan hangok.

Mit mond rólad a testhelyzeted, amelyben alszol? Lehet-e depressziós egy tinédzser? – Ezekkel a témákkal foglalkozunk ezen a héten a Tiniturmix című rovatban.

A Kaleidoszkópból megtudhatod, honnan ered az őszibarack, és hogy mit takar a salamoni ítélet kifejezés.

Ezúttal is megtalálod a lapban a Bizalmas sorokat, a vicceket, a sztárhíreket, a Zsibongót is.

Érdemes a 26. oldalra lapoznod, hiszen itt közöljük nyereményjátékunk nyerteseinek névsorát.

Gratulálunk a nyerteseknek, a többiek pedig készülhetnek nyereményjátékunkra a következő tanévben!

 

Mézeskalács, 2024. június

 

Hamarosan itt a szünidő! Örülnek ennek az erdő lakói is, Morgó cica alig várja, hogy nyugalomban sütkérezhessen a nyári naplementében. Elemér, a hörcsög szivárványszínű medencét épít majd Béla brekivel. A Mézeskalács legújabb számában nyári hangulatú verseket, mondókákat, meséket és népszokásokat találtok. Mindemellett a város és a falu világa is megjelenik rajzokon és verseken keresztül. A Varázstávcső című rajzpályázat alkotásai is szerepelnek a kisújságban, és nyereményjátékunk utolsó találós kérdése is megtalálható a Mézeskalács júniusi számában.

 

Török Erna főszerkesztő

szenttamas.rs