Lapszemle

Szenttamas.rs

 

Lapszemle

Jó Pajtás, 2024. március 7.

 

Hogyan épülnek fel az atomok? Kinek miről szól a nőnap? – többek között ezek a témák szerepelnek a Jó Pajtás legújabb számában.

Eztfilózdki! című rovatunkban ezúttal a tanulást igyekszünk megkönnyíteni, hasznos ötletekkel. A zentagunarasi és a topolyai diákok kedvenc filmjeikről mesélnek. A Mizújsban találsz még óbecsei és szabadkai híreket is.

Tudományos rovatunkban a legújabb telefon-prototípusról számolunk be. Élő természet című oldalunkon a rozmár jellemzőit mutatjuk be.

Az emberi test különféle dolgokra képes. Gondoljunk csak arra, hogy le tudja győzni a baktériumok hadseregét – a Tiniturmixban titkos képességeinkről olvashatsz, de az is kiderül, miként találhatod meg a közös nevezőt a szüleiddel.

Függsz a barátaid véleményétől? – a Zsibongóban található teszt alapján erre a kérdésre kaphatsz választ.

A Kaleidoszkópban a következő témákat találod: Mit tudsz az ibolyáról? Milyen lény a baziliszkusz? Miről szól máricus 8-a, honnan ered a nők napja?

Szerencsés vagy? – ezúttal a Szerencse című rajzfilmet ajánljuk Ezt nézd meg! című rovatunkban.

Ezen a héten is megtalálod a lapban a fejtörőket, a Bizalmas sorokat, a Múltidézőt és a vicceket is.

 

Mézeskalács, 2024. március

 

Megjelent a Mézeskalács márciusi száma! A legkisebbek lapja tavaszi és húsvéti mondókákkal, versekkel és mesékkel várja olvasóit. Mindemellett kiderül az is, hogy honnan származik a nyuszi és hogy van-e szeme a vakondnak? Különféle betűjátékok, kézügyesség-fejlesztő feladatok, sok szép fogalmazás és rajz alkotja a kisújság legújabb számának oldalait.

 

Török Erna főszerkesztő

szenttamas.rs