Művelődés

Szenttamas.rs

 

Kedden indul a Lenkin prsten rendezvénysorozat

Kulturális eseményekben gazdag hét előtt állnak a szenttamásiak. A Lenkin prsten rendezvénysorozaton kedden, november 16-án a Kultúrotthon galériájában 19 órai kezdettel megnyílik a Lenka gyűrűjében (U Lenkinom prstenu) elnevezésű képkiállítás.

Másnap, november 17-én 10 és 18 óra között a községháza dísztermében a Dunđerski család – a szerb család polgári kultúrája elnevezés alatt tudományos konferenciát szerveznek.

A szenttamási Zsebszínházban november 18-án (csütörtök) 19 órai kezdettel az eddigi irodalmi pályázat díjazottjainak közreműködésével kerül sor a Lenka csillagképe elnevezésű verses-zenés estre. A műsorban fellép Vitkay Kucsera Ágota operaművész, és Jelena Simonović Kovačević zongoraművész.

2021. november 19-én (pénteken) 19 órai kezdettel a Zsebszínházban sor kerül a Lenkin prsten nevű díj átadási ünnepségére. Az est keretében fellép Milenko Pavlov színész és a belgrádi Kolegijum muzikum kórus.

A rendezvénysorozat szombaton, november 20-án 19 órai kezdettel a fiatal költők legsikeresebb verseinek előadásával zárul.


 

P. L.

szenttamas.rs