Hírek

Szenttamas.rs

 

Kulcsfontosságú a találkozás a középiskolásokkal

A Magyar Tanszék is szerepelt az Edu-Expón

Az Újvidéki Egyetem Bölcsészettudományi Kara Magyar Nyelv és Irodalom Tanszéke is jelen volt kiállítóként a zentai Sportcsarnokban 2023. március 1-jén immár hatodik alkalommal megrendezett Edu-Expón. A hallgatókból és tanárokból álló csapat adai, becsei, csókai, magyarkanizsai, szabadkai, topolyai és zentai középiskolákból érkező harmadikos és negyedikes diákokkal beszélgetett a mozgalmas rendezvényen. A látogatók közül többen is elmondták, hogy kifejezetten a Magyar Tanszékre szeretnének felvételizni júniusban.

– Minden évben nagy gonddal készülünk erre a rendezvényre, a felsőoktatási intézmények számára mindenképpen kulcsfontosságú egy olyan színtér biztosítása, ahol közvetlenebb helyzetben találkozhatunk és beszélhetünk hallgatóink következő generációjával – hangsúlyozta Kocsis Lenke, a Magyar Tanszék tanársegédje.

A középiskolások részére a Tanszék március 16-án indítja a felvételifelkészítőt online formában, de jelenléti találkozásra is lesz még lehetőségük az érdeklődőknek tavasz folyamán a kari nyílt nap keretében.

Mindezekről a Magyar Tanszék

Facebook- (https://www.facebook.com/ujvidekimagyartanszek) és

Instagram-oldalán (https://www.instagram.com/ujvidekimagyartanszek/)

is tájékozódhatnak a diákok.

  

Szöveg: P. L.

Fotó: M. T.

Szerkesztette és közzétette: Németh Dezső

szenttamas.rs