Rendezvények

Szenttamás.rs

1848. március 15-ére emlékezett a szenttamási magyarság (is)

A VMSZ szenttamási helyi szervezete volt a szervezője annak az ünnepségnek, melyet március 13-én, csütörtökön tartottak a szenttamási Zsebszínházban. Nemzeti ünnepünk, az 1848–49-es szabadságharc kitörésének 166. évfordulójára rendezett ünnepségen az önkormányzat valamint a VMSZ képviselőit és az egybegyűlteket először a párt helyi alapszervezetének elnöke, Bergel Aranka köszöntötte, majd pedig a forradalom kitöréséről és annak jelentőségéről Kiss Csaba történelemtanár szólt. Ezt követően a diákok Petőfi-verseket szavaltak, alkalmi gitárzene csendült fel, majd pedig a Grimasz társulat előadásban a Márciusi ifjak című produkciót láthatta a közönség. Az ünnepi műsorban a Hagyományápolók Klubjának szavalói és a Kalala tánccsoport is bekapcsolódott.

A magyar szabadságharc az akkori magyarság összefogásáról, a csütörtöki előadás pedig a szenttamási magyarság összefogásáról szólt. A Zsebszínházban szép volt látni a külön csoportokhoz tartozó fellépőket és együtt énekelni a Himnuszt.

Az ünnephez igazán méltó műsorért hírportálunk a szenttamási közönség nevében megköszöni a felkészítőknek fáradozásukat: Ifjú Judit osztálytanítónak, Kovács Blanka és Drobnyik Aranka tanárnőknek, Csibri Béni zenetanárnak, Forgács Ibolyának, Cseszák Balázsnak és Cseszák-Korcsik Anikónak. Külön köszönet Szabados Etelkának és Harangozó Erzsébetnek a gyönyörű versekért.

 Paraczky László