Hírek

Szenttamas.rs

 

Meggyújtották az első gyertyát az adventi koszorún

Szenttamáson az elmúlt héten kezdődtek meg az adventi és karácsonyi előkészületek, szombaton pedig a templomudvarban elkészült az adventi koszorú. Az immár hagyományos jelkép elkészítéséből ezúttal is több szenttamási polgár vette ki részét.

Az első adventi gyertyát november 28-án a 18 órási szentmisét követően rövid alkalmi műsorral a Hagyományápolók klubjának tagjai gyújtották meg. A második vasárnap, december 5-én a Hagyományápoló klub Liliomfi színészcsoportja gyújtja meg a gyertyát, és ez alkalommal a Mikulás is el fog látogatni a templomudvarba, a gyerekek pedig dupla ajándékra számíthatnak. A következő gyertyát december 12-én, Süge Zsolt vezetésével a hittanosok gyújtják meg, a negyediket pedig december 19-én a szenttamási óvodások.

Az adventi koszorún minden gyertya egy-egy fogalmat szimbolizál: az első a hitet, a második a reményt, a harmadik az örömöt, a negyedik a szeretetet. A karácsonyi ünnepkör advent első napjával – a karácsony napját megelőző negyedik vasárnappal – kezdődik, és vízkeresztig, január 6-ig tart. Advent első vasárnapja az egyházi év kezdetét is jelenti. 

szenttamas.rs