Hírek

Szenttamas.rs

 

Haladni kell a korral

Új időszámítás kezdődik a mezőgazdasági termelők életében

Februártól a szenttamási mezőgazdasági termelők is regisztrálhatnak az E-agrar oldalon, amely az online ügyintézés gyorsabb és hatékonyabb módon történő működése érdekében indul. Az elektronikus ügyintézés lényege, hogy egyszerűbben lehessen jelentkezni a különféle támogatásokra, illetve könnyebben el lehessen végezni a gazdaságok bejegyzését. Az illetékesek célja, hogy a Szerbiában bejegyzett, mintegy 450 ezer gazdaság online módon el tudjon intézni mindent. A kezdetekkor még nem lesz kötelező a regisztrálás, azaz hagyományos módon továbbra is el lehet intézni az ügyeket, de a cél, hogy fokozatosan minden gazdaság áttérjen az elektronikus úton történő ügyintézésre. Az E-agrar platrform bevezetésével felgyorsul az ügyintézés, ugyanakkor költség és időmegtakarítást remélnek tőle.

A szenttamási termelőknek az új rendszerről és a regisztrációról a verbászi Mezőgazdasági Szaktanácsadási Szolgálat szakemberei tartanak előadást, illetve segítenek az elektronikus bejegyzésnél. Érdeklődni minden munkanapon 8 és 15 óra között személyesen, vagy a szakszolgálat 021 705 421-es telefonszámán lehet.

Ugyanakkor értesítik a község mezőgazdászait, hogy a szakszolgálat ügyeletesei a terepre is kijönnek. Az E-agrar iránt érdeklődők Szenttamáson január 25-én 8 és 13 óra között a Helyi közösség épületében jelenkezhetnek, Turián január 24-én, Nádalján pedig január 27-én ugyancsak 8 és 13 óra között.

 

 

Szöveg: Paraczky László

Szerkesztette és közzétette: Németh Dezső

szenttamas.rs