Felhívás

Szenttamás.rs

 

Szerb nyelvi felzárkóztató képzés 2024

Az MNT szerb nyelvi tanfolyamot szervez leendő egyetemisták számára azzal a céllal, hogy segítse a diákok könnyebb helytállását a szerb nyelven történő továbbtanulás során.

A felhívás ez alkalommal is a harmadikos középiskolás tanulóknak szól, akik ősszel a negyedik osztályt kezdik majd meg.

A képzés az ösztöndíjprogram keretein belül valósul meg, amelyet a Magyar Nemzeti Tanács 2012. nyara óta szervez. Olyan diákok jelentkezését várjuk, akik szerbiai felsőoktatási intézménybe terveznek felvételizni, de felnőttek is jelentkezhetnek, akik Magyarországról tértek vissza munkavállalás céljából.

A tanfolyam 80 órát ölel fel 3 héten keresztül. Az első két héten a kurzus a tanuló által választott helyszínen zajlik, a harmadik héten viszont az újvidéki Európa Kollégiumban.

Ebben az évben a tanfolyam július 8-a és 26-a között kerül megszervezésre. A tervezett helyszínek: Szabadka, Magyarkanizsa, Zenta, Ada, Óbecse, Topolya, Temerin. Legalább 8 érdeklődő tanuló esetében új helyszíneket is megnyitunk.

A jelentkező tanulók a kurzus kezdete előtt egy szintfelmérőn vesznek részt. A szintfelmérő teszt szerb nyelvismeretből áll, melyre 2024. június 25-én kerül sor minden tanuló számára az általa megjelölt helyszínen.

A tanfolyam ingyenes, jelentkezni pedig az oktatas@mnt.org.rs elektronikus címen és a +38124524534-es telefonszámon lehetséges 2024. június 14-éig.

 

 

Közzétette: Németh Dezső

2024. június 03. 17 óra

szenttamas.rs