Barangolások

Szenttamas.rs

Ahol jó lenni

 

A magyar–szerb határtól mindössze 10 kilométerre lévő Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő hírneve már Dél-Szerbiába is eljutott. A nemrégiben átadott fedett gyermekfürdőnek és szaunavilágnak köszönhetően mára az intézmény egy igazi családi, ugyanakkor nemzetközi fürdővé vált, egy olyan többgenerációs intézménnyé, ahol a család minden tagja egész évben egyaránt gyógyulhat, pihenhet és kikapcsolódhat.

Nyáron 21 medence áll a vendégek rendelkezésére, a téli hónapokban pedig 16 medencét (14 fedett és 2 szabadtéri medence) használhatnak. Az országosan is egyedülálló szaunapark – összesen 11 szaunával és a hozzá relax medencetérrel – tökéletes kikapcsolódást nyújt a szülők, nagyszülők számára. A fürdő széleskörű gyógy- és wellness-szolgáltatásaival, fedett és szabadtéri élménymedencéivel, 15.000 m2-es parkosított zöld felületével nem csupán a gyógyulni, hanem a kikapcsolódni, pihenni, valamint a sportolni vágyok igényeit is maximálisan kielégíti.

Mórahalom

Maga a fürdőkomplexus két évvel ezelőtt egy teljes átalakuláson ment keresztül, és onnantól már megfelel minden korosztálynak, tehát a legkisebbektől a legidősebbekig mindenki megtalálja magának a rekreáció, szórakozás, de ugyanakkor a pihenés módját is. Ugyancsak bővült a gasztronómiai kínálat is, és még több vendéglátóipari objektum áll a látogatók rendelkezésre.

– Két évvel ezelőtt teljesen befagyasztottuk az árakat, idén május 1-től viszont egy minimális (90 forintos) emelkedéssel kezdtük a nyári szezont, ugyanis a fürdőt is utolérte a gazdasági válság. Ez érvényes a nyugdíjas jegyekre valamint a csoportos belépőkre is, azzal, hogy aki csak délutáni fürdést igényel, azaz 16 óra után keresi fel a fürdőt, annak már 20-25 százalékos kedvezményt tudunk biztosítani – mondta hírportálunknak adott nyilatkozatában Jenei Endre, a mórahalmi Erzsébet Gyógyfürdő recepciósa. Hozzátette: – Némileg módosult a nyitvatartási idő is. Ezek szerint hétfőn, kedden és szerdán reggel 8-tól 19 óráig, csütörtöktől  szombatig 22 óráig, vasárnaponként pedig 20 óráig lehet fürödni. Június 1-től megnyílott a fürdő második bejárata is, így a pihenni vágyóknak belépéskor nem kell sokat várakozniuk. A kocsival érkező vendégek, de mindenekelőtt a gyerekekkel érkező családok figyelmébe ajánlom a fürdővel szembeni, buszállomás mögötti parkolót, ahol a kocsik nagy része a nyári  hőségben hűvösben parkolhat, ami apróság ugyan, de egyáltalán nem mellékes tényező – hallottuk a recepcióstól, aki elmondta, hogy Mórahalmon ma már megtalálható mindaz, amivel egy igazi fürdővárosnak rendelkeznie kell: nagyhatású gyógyhatású termálvíz, színvonalas gyógyászati és wellness kezelések, kényelmes szálláshelyek, ízletes ételek és homoki borok, színes kulturális rendezvények és számos élményt nyújtó látványosság a környéken.

– A medencéket illetően fontosnak tartom elmondani, hogy háromóránként ellenőrizzük a vizek minőségét és hőmérsékletét, emellett nagyon odafigyelünk a házirend betartására, de nem utolsósorban a tisztaságra is, ami szinte döntő tényezőként hat a fürdő folyamatosan növekvő látogatottságára.

A belépőjegyek árát illetően Jenei Endre elmondta, hogy a felnőtt napijegy ára 1990 forint, a diákjegy, illetve a nyugdíjasjegy 1490 forintba kerül. A családi belépő (2 gyerekkel) ára 5000 forint, a 10 fős vagy azon feletti csoportok számára pedig fejenként 1390 forintba kerül. Felhívta a figyelmet, hogy vásárolható ún. havibelépő is, amely fél évi érvényes, és 10 vagy 20 belépésre jogosít fel, és itt is 20-25 százalékos a kedvezmény.

A mórahalmi gyógyfürdőt tavaly 420 ezer vendég kereste fel: – A legtöbben a nyári hónapokban, tehát a főszezonban érkeztek, amikor naponta 3–4000 látogatónk is volt. A statisztika azt mutatja, hogy a vendégek 40–45 százaléka Vajdaságból érkezett, idén május közepéig pedig ugyanezen mutató szerint az össz vendégnapok mintegy 60 százalékát vajdasági, belgrádi, zimonyi stb. vendégek tették ki – mondta beszélgetőtársunk.

 

Paraczky László