Hírek

Szenttamas.rs

 

Jubileumi ünnepség Nádalján

220. éves a Szenttamáshoz tartozó település iskolája

A nádaljai Žarko Zrenjanin Uča Általános Iskola pénteken ünnepelte az iskola 220. születésnapját. Az alkalmi kulturális műsort az intéztmény 2008-ban épült tornatermében tartották. Az ünnepségre az iskola nyugdíjasai mellett a szenttamási önkormányzat, az egyház és község területén működő oktatási intézmények képviselőit is meghívták. A jeles évforduló kapcsán az ünnepség vetítéssel egybekötött történelmi összefoglalóval kezdődött, amelyben többek között elhangzott, hogy az iskola Nádalja település megalapítását követően 1802. november 2-án alakult. Akkor egy osztálya volt, 29 diákkal, ma viszont már a 10 osztályban 175 gyerek tanul. Kevés szerbiai és vajdasági iskola mondhatja el magáról, hogy ilyen nagy múlttal és hagyománnyal rendelkezik. Az elmúlt két évszázad alatt sok-sok generáció sajátította el itt az alapvető tudást, amelyet később továbbvitt, és amely felkészítette őket az élet további kihívásaira.

A zenés, tarka műsorban az iskola szinte minden korosztálya részt vett, a diákok szavalatokkal, zenés műsorszámokkal tették ünnepélyesebbé e napot.

A program végén az iskola vezetősége az eddigi együttműködésért és támogatásért köszönőlevelet nyújtott át az önkormányzat, a helyi földműves szövetkezet, a Pionir és a Turinka vállalat képviselőjének, továbbá két magánszemélynek.

Az iskolanapi ünnepség közös ebéddel zárult.

  

Szöveg és fotó: Paraczky László

Szerkesztette és közzétette: Németh Dezső

szenttamas.rs