Hírek

Szenttamas.rs

 

Falunap Nádalján

Szent Ivánt, Nádalja település védőszentjének napját, minden évben július 7-én ünneplik. Ezen a napon a falu központjában lévő ortodox templomban szentmisét, majd azt követően nagy táncos, zenés ünnepséget tartanak a helybeliek és az innen elszármazottak, továbbá sok száz vidéki vendég részvételével.

Az ünnepség reggel 9 órakor a Keresztelő Szent János tiszteletére felszentelt templomban istentisztelettel kezdődött, 17 órától pedig megszegték az ünnepi kalácsot. 19 órától a település központjában állított színpadon kezdetét vette a kultúrműsor, amely keretében a helyi Ivanjsko cveće Kulturális Művelődési Egyesület és a Zvezdice modern táncegyesület csoportjai mellett fellépett a szenttamási Bard néptáncegyesület, továbbá Veljko Golub, Biljana Jačić szólisták, 22 órától pedig Jovan Perišić adott koncertet.

A rendezvényt Radivoj Debeljački polgármester nyitotta meg, aki ünnepi beszédében kiemelte, Szent Iván napja mindig jelentős volt a falu életében, hiszen ez kiváló alkalom arra, hogy együtt legyenek a kicsik és a nagyok, a külföldön élő nádaljaiak és gyermekeik.

− Szeretném, hogy szíveteket szeretet és öröm töltse be az év minden napján, ahogyan ma is, és közösen, összefogva haladnánk előre a szebb és jobb jövő felé. Mi pedig, akik a döntéseket hozzuk, kötelesek vagyunk meghallgatni az önök javaslatait, elképzeléseiket, ezért forduljanak hozzánk bizalommal. Törekedni fogunk arra, hogy Szent Iván napján továbbra is a legszebb környezetben, boldogan és örömmel ünnepeljünk – mondta Radivoj Debeljački.

 

 

Paraczky László

Közzétette: Németh Dezső

2024. július 10. 09 óra

szenttamas.rs