Hírek

Szenttamas.rs

 

Szünetel a Népkonyha Szenttamáson

A felhasználók októbertől számíthatnak újra a meleg egytálételre

Kilenc hónap után 2021. július 1-jétől három hónapon át szünetel a Népkonyha működése Szenttamáson. A felhasználók számára szerdán a bőséges egytálétel mellé a Vöröskereszt helyi szervezete ingyenes tisztálkodási csomagot is biztosított. Goran Radovanović, a szervezet titkára elmondta, a kiosztott csomagban hajsampon és szappan található.

− A tisztálkodásii csomagokat a saját tartalékainkból állítottuk össze, és a rekkenő hőség miatt osztottuk ki, hiszen ilyenkor többször mosunk kezet és zuhanyozunk mint egyébként. Nem szeretnénk, ha a felhasználók a nehéz gazdasági helyzetre hivatkozva elhanyagolnák a személyes higiénát, minden ember tisztességes életet érdemel, és úgy gondolom, hogy a Vöröskereszt kötelessége ehhez a lehető legnagyobb mértékben hozzájárulni. Lehetőségeink nem túl nagyok, mégis követjük polgártársaink igényeit, és amennyire lehetséges, támogatjuk őket – mondta Radovanović.

Elmondta még, hogy a Vöröskereszt és a Helyi Közösség közös akciót indított, amely keretében a szúnyoglárvák elleni közös fellépés érdekében a szenttamási, turiai és nádaljai Helyi Közösségekben a polgárok teljesen ingyenesen igényelhetik a BTI szúnyoglárva-irtó tablettákat, melyek a kertekben, nedves pincékben, emésztőgödrökben, eldugult ereszcsatornákban és más kisebb vizes területeken található szúnyoglárvák irtására szolgálnak. tablettákat a polgárok a Helyi Közösségben vehetik át minden munkanapon 7 és 15 óra között. Egy tabletta egy köbméter vízmennyiségre elegendő. A BTI tabletták biocid, csak a szúnyoglárvákat elpusztító anyagokat tartalmaznak. A használati utasítás a csomagoláson található.

 

Paraczky László

szenttamas.rs