Hírek

Szenttamás.rs

 

75 éves a szenttamási Nyugdíjasok Egyesülete

A szervezet kezdetektől fogva tömöríti és segíti a legidősebb polgárokat

A szenttamási Nyugdíjasok Egyesülete a második világháborút követő, igen nehéz időszakban alakult, és azóta folyamatosan működik. A vezetőség a hét évtized alatt több alkalommal is cserélődött, sikerült saját irodahelyiségeket biztosítaniuk, később termet is, ahol a tagság a különböző alkalmakra összejön. Ünnepi beszédében Ljubica Alargić, az egyesület elnöke úgy fogalmazott, a közösségnek ma nagy szüksége van mindarra az élettapasztalatra, türelemre és higgadtságra, amivel csak a nyugdíjasok rendelkeznek. Szavai szerint a szervezetben kiemelt figyelmet fordítanak az idősek felzárkóztatására, az informatikai oktatás mellett egészségügyi képzések és ellenőrzések folynak, utazásokat, kirándulásokat szerveznek, több évtizede biztosítják az alacsony nyugdíjjal rendelkezők számára a tartós élelmiszerek és a téli tüzelőanyag részletekre történő megvásárlását és még számtalan olyan tevékenység valósul meg, amelyekkel könnyítik a legidősebb nemzedék életét.

Ljubica Alargić köszönetet mondott mindazon szervezeteknek és magánszemélyeknek, akik megtalálják a módját és segítenek a nyugdíjasoknak. Kiemelte, a támogatásból a szenttamási önkormányzat derekasan kiveszi a részét:

− Az önkormányzattal kiváló az együttműködésünk, elégedettek vagyunk, mert tisztában vannak az itteni nyugdíjasok helyzetével és lehetőségükhöz mérten támogatják az egyesület munkáját. A község képviselői több alkalommal találkoznak a nyugdíjasokkal, kirándulások alkalmával biztosítják számunkra az autóbuszt, segítenek a klubhelyiségek fenntartásában, és szinte mindenhol. Az együttműködés nagyon fontos számunkra, hiszen hozzájárulnak a nyugdíjasok jobb életminőségének biztosításához – mondta Ljubica Alargić.

Radivoj Debeljački, Szenttamás polgármestere felszólalásában emlékeztette a jelenlévőket arra, hogy a nyugdíjasok sokat tettek a községért, építették és szépítették a várost, munkával töltötték az életüket egy jobb jövő megteremtése érdekében:

− Személy szerint a mérhetetlen hozzájárulást is hozzászámítanám a nyugdíjas napokhoz, hiszen mindannyian tudjuk, mennyi mindenen ment keresztül az ország, és milyen áldozatokat hoztak a nyugdíjasok, hogy ma az egész társadalom jobban élhessen. Ezért külön örülök annak, hogy ma összegyűltünk idős polgártársaink tiszteletére és köszönet nekik mindenért – mondta a polgármester, aki egyúttal gratulált a jeles évfodulóhoz.

A protokolláris rész köszönőlevelek kiosztásával folytatódott azok számára, akik munkájukkal, elkötelezettségükkel erősebbé tették a helyi nyugdíjasok egyesületét.

Az ünnepségre, ami közös vacsorával és tánccal ért véget a meghívták Vajdasági Nyugdíjasok Szövetségének, valamint a verbászi és óbecsei nyugdíjasok egyesületének képviselőit is.

 

 

Szöveg: Paraczky László

Fotó: A. B.

Közzétette: Németh Dezső

szenttamas.rs