Hírek

Szenttamas.rs

 

Átadták az idei Októberi Díjakat

Szenttamás község díszpolgára címet Czeller Zoltán, Jánoshalma polgármestere kapta

Koszorúzással, az Októberi Díj átadásával és ünnepi programmal emlékeztek Szenttamáson a város napjára, október 19-ére. Egy nappal korábban Szenttamási Atlétikai Klub, Vöröskereszt és a Szenttamási Sport és Idegenforgalmi Központ közös szervezésében a Zmaj utcában sor került a már hagyományos Utcai futóversenyre, amelyen a község általános iskoláinak diákjai vettek részt.

A Szabadság-téren lévő emlékműnél szerdán délelőtt 10 órakor az önkormányzat, Jánoshalma város önkormányzata, a Harcosok Szövetségének helyi szervezete, a Katonai hadirokkantak szenttamási szervezete, a Hrabri borci háborús veteránok egyesülete, valamint a politikai pártok képviselői koszorúztak. Ezt követően az önkormányzat képviselői a sportcsarnok melletti, Szenttamás felszabadításkor elesett orosz katona emlékművénél, majd a pravoszláv temetőben Boris Mihajlovics Korotkov, a Vörös hadsereg katonájának a sírjánál koszorúztak.

A községháza dísztermében a KKT ünnepi ülése 11 órakor kezdődött. Az eseményen amelyre a képviselők mellett a politikai közélet, a helyi intézmények és vállalatok képviselőit, továbbá a Szenttamás testvérvárosa, Jánoshalma képviselőit is meghívták, az Októberi Díj és Szenttamás Díszpolgára elismerések mellett kiosztották a Köszönőleveleket is.

Az idei évben Szenttamás Község Októberi Díját Svetozar Kaćanski-Batuka nyugalmazott rajztanár, festőművész kapta. Mint elhangzott, az Októberi Díj olyan községi jutalom, amely a legértékesebb kitüntetést képezi a tudományban, kultúrában, képzőművészetben, oktatásban, az egészségügyben, testnevelésben, sportban, újságírásban, gyártási munkában vagy más, a gazdasági és társadalmi élet tekintetében fontos területen elért eredményekért.

A községi díjak és elismerések odaítélését végző bizottság döntése alapján Szenttamás község díszpolgára címet a 21 éve folyamatos testvérvárosi kapcsolat ápolásáért Czeller Zoltánnak, Jánoshalma polgármesterének ítélték oda.

A példamutató eredményekért és a munkában elért sikerek elismeréséért, a vállalkozásokért, humánus tettekért, a kimutatott bátorságért, valamint az emberélet és az anyagi javak megmentéséért hozott áldozatért a bizottság idén tíz köszönőlevelet ítélt oda. Humanitárius tevékenységért Köszönőlevelet kapott Tóth István András, Szögi Tibor, Radoslav Došlov, Rajda Ferenc, Radoslav Vukčević és Vlada Branković többszörös önkéntes véradó. Branko Debeljačkit eddigi jótékonysági és humánus munkájáért kapott elismerést, Grozdana Pecarski, az Öröm Iskoláskor Előtti Intézmény egykori dolgozója az óvodákért tett eddigi munkájáért érdemelte ki a díjat, Dušan Srdanov maratonfutót az eddig elért kiváló eredményekért, és Sava Radonić a munkában elért eddigi sikerekért kapott Köszönőlevelet.

  

Szöveg és fotó: Paraczky László

Szerkesztette és közzétette: Németh Dezső

szenttamas.rs