Művelődés

Szenttamas.rs

 

 

Január 20-án tartják Szenttamáson az Őseink Zenéjét

 

2018. január 20-án, szombaton, 20 órától újra Szenttamás lesz Vajdaság népzenei fővárosa. Az Őseink Zenéje rendezvény, mely évről évre nagyszámú érdeklődőt vonz a dél-bácskai városkába, a népzene kedvelőinek az idén újra alkalmat ad a találkozásra.

A rendezvény szervezőbizottsága már november eleje óta heti egy alkalommal ülésezik a Gion Nándor Emlékházban, és mint azt Kiss Csaba, a rendezvény koordinátora elmondta, a szervezést illetően minden zökkenőmentesen zajlik, és az idén is színvonalas produkciókat láthat a határon túlról és az egész Vajdaság területéről érkező közönség:

‒ Nyolc órakor kezdjük a koncertet, amit táncház követ, a koncert előtt hét órától igyekezni fogunk az idén is megszervezni egy kis játszóházat vagy gyermek táncháztalálkozót a szenttamási sportcsarnok helyiségeiben. A műsor gazdag lesz. A rendezvényt Micsik Béla nyitja meg a tekerőlantjával, utána fellép a Mentés Másként Együttes, amely egy magyarországi és moldvai zenét játszó együttes, majd a kishegyesi Rizgetős táncegyüttes a Tánc relikvia című produkcióval a Fokos zenekar kíséretében. Azután a szabadkai Népkör Róna táncegyüttese mutatja be az Egy lány a hegyek között című produkciót szintén a Fokos zenekar kíséretében, a koncert végén a topolyai Kodály Zoltán MMK Cirkalom táncegyüttese lép fel, műsoruk címe Forrás, melynek vize táplál. Őket a Fokos és a Csalóka zenekar közösen kíséri. A táncháztalálkozót a Mentés Másként Együttes nyitja moldvai zenével. A táncházat táncoktató vezeti, és csak a hangulattól függ, meddig tart a közös tánc.

A január 20-án sorra kerülő szenttamási népzenei rendezvényt az Arany János MME és a Gion Nándor Kulturális Központ szervezi, fő támogatója pedig a szenttamási önkormányzat.

Belépődíj nincs.

 

P. L.