Hírek

Szenttamás.rs

 

Ruhaszárító gépet kapott a turiai óvoda

Az értékes ajándékot a turiai Kolbászfesztivál elnöke adta át

 

A turiai Kolbászfesztivál rendezvény évtizedek óta humanitárius jellegű. A szervezők korábban egészségügyi felszerelést vásároltak a helyi rendelő számára, játékokat az óvodáknak, felszereltek egy teljes fogaszati rendelőt, több intézmény és szervezet kapott TV készüléket stb. Az idén folytatódott a hagyomány, a szervezők a turiai óvodának ezúttal ruhaszárító gépet adományoztak.

− Egyesületünkben sok fiatal szülő van, akik gyermeke ebbe az óvodába jár. Ezzel az apró ajándékkal tiszteletünket és hálánkat fejezzük ki a gyermekeket gondozó dolgozók iránt, ugyanakkor szerettük volna kicsit könnyíteni az itteni mindennapi feladatokon. A gyerekek között minden bizonnyal vannak olyanok, akik egyszer majd tagjai lesznek a Kolbászfesztivál egyesületnek, rajtuk múlik a jövő és ezzel a szerény ajándékkal kedveskedünk nekik – mondta az ajándék átadását követően Željko Popić, a turiai civil szervezet elnöke.

A szárítógépet a kollektíva nevében Biljana Bajić, az Öröm Iskoláskor Előtti Intézmény igazgatója köszönte meg, aki többek között kiemelte:

− Nagyon szép és számunkra igen jelentős ajándékról van szó. A turiai óvodában az idei tanévtől beindult a napközi, ahol lehetőség van a gyermekek egésznapos tartózkodására. Az óvodában ötven, a napköziben pedig húsz gyermek számára biztosított az elhelyezés és a foglalkozások. A szárítógép nagyban megkönnyíti a munkát, hiszen nem kell többé gondot vezetni arról, hogy hol szárítsuk meg a gyermekek ruháját, az ágyneműt stb. – mondta az igazgatónő.

A helyszínen azt is megtudtuk, hogy hálájuk jeléül az ovisok az óvőnők segítségével apró meglepetést készítenek a turiai egyesület tagjainak.

 

 

Szöveg: Paraczky László

Foto: kobasicijada.rs

Szerkesztette és közzétette: Németh Dezső

szenttamas.rs