Hírek

Szenttamas.rs

 

Egyhetes ünnepségsorozat Szenttamáson

Tarka programmal készül a város Szent Iván napjára és Petrovdan ünnepére

A fő szervezők – az önkormányzat, a Kultúrotthon és a Sport-, Rekreációs és Turisztikai Központ – július 6-a és 14-e között kulturális-művelődési műsorral várják a látogatókat. Az eseménysorozat szombaton a sorrendben 27. Szenttamási Aratóversennyel indul, ahol az egykori hagyományos aratási szokásokat elevenítik fel. Az egésznapos eseményre idén az Anova kooperáció (Szegedi út 108) parcelláján kerül sor.

A nádaljai falunap július 7-én reggel 9 órakor ünnepi istentisztelettel kezdődik, 17 órától a templomban megszelik az ünnepi kalácsot, 19 óra 30 perctől a helyi művelődési egyesületek műsorát követhetik, majd 22 órától Jovan Perišić koncertezik.

Július 8-án a pravoszláv templom udvarában Az apostolok bravúrja - az ortodox hit alapja elnevezéssel lakossági fórumot tartanak. Az előadó Jovan Milanović, a karlócai szeminárium rektora.

Július 9-én 19 órai kezdettel a pravoszláv templomudvarban lévő Szent Száva teremben megnyílik a szenttamási általános iskolás diákok képzőművészeti tárlata, majd szerdán, július 10-én 19 óra kezdettel a nagybecskereki egyházi kórus tart koncertet.

Az ünnep Petrovdan előestéjén, július 12-én 9 órától a szenttamási ortodox templomban délelőtt 9 órától istentisztelettel folytatódik majd 18 órától ismét istentiszteletre és az ünnepi kalács megszentelésére kerül sor. 19 óra 30 perckor a nagyszínpadon a Szabadkai Tamburazenekar, 22 órától pedig Neda Ukraden táncdalénekes ad koncertet.

Július 13-án 19 óra 30 perctől a Köztársaság téren a helyi amatőr művelődési egyesületek egy egész estet betöltő műsorral készülnek, 22 órától pedig Ivana Selakov koncertezik

A vasárnapi (július 14) program középpontjában a hagyományos, immár 20. Péter-Pál-napi ügetőverseny áll, amely délután 15 óra 30 perckor kezdődik a helyi lóversenypályán.

  

Paraczky László

Közzétette: Németh Dezső

2024. július 7. 8 óra

szenttamas.rs