Hírek

Szenttamas.rs

 

Háromnapos program Szent Iván-nap és Petrovdan ünnepére

Két jelentős kulturális esemény előtt áll Szenttamás község. Nádalja a Szent Iván-napon, Szenttamás pedig Petrovdan ünnepére készülve „öltözteti” teljes díszbe a várost. A főszervezők az önkormányzat, a Kultúrotthon és a Sport-, Rekreációs és Turisztikai Központ július 7-től 12-ig háromnapos kulturális-művelődési műsorral várja a látogatókat.

A nádaljai falunap július 7-én 18 órakor ünnepi istentisztelettel kezdődik. 19 órától animátorok szórakoztatják a legkisebbeket, 20 órától a helyi művelődési egyesületek műsorát követhetik, majd 21 óra 30 perctől Milan Mitrović koncertezik.

Szenttamáson az ünnepet július 11-én a sorrendben 16. Péter-Pál-napi lóverseny nyitja meg, amely 15 óra 30 perckor kezdődik a szenttamási lóversenypályán. A központi parkban lévő emelvényen 20 órától a helyi művelődési egyesületek közös műsorát tekinthetik meg a látogatók, 21 óra 30 perctől pedig Ivana Pavković koncertje van soron.

Az ünnep Petrovdan előestéjén, július 12-én 18 órától a szenttamási ortodox templomban istentisztelettel folytatódik, majd a központi parkban lévő emelvényen 19 órától animátorok szórakoztatják a gyerekeket. 20 óra 30 perctől a helyi Banda drvena együttes, 22 órától pedig a népszerű Riblja čorba rockzenekar ad koncertet.

 

P. L.

szenttamas.rs