Hírek

Szenttamas.rs

 

Együttműködő partnereket keresnek

 

A Vajdasági Magyar Szövetség szenttamási helyi szervezete 2018. január 29-én, hétfőn 17 órai kezdettel a helyi Kultúrotthonban előadást szervezett az integrátori szerződésekkel kapcsolatban

Az integrátori szerződésekkel kapcsolatban a szépszámú érdeklődőnek a csantavéri Gebi Kft. mukatársai tartottak tájékoztatót. Mint elhangzott, a Prosperitati Alapítvány által meghirdetett, nagyléptékű mezőgazdasági projektek támogatására kiírt pályázatán nyertes pályázók, akik integrációs feladatok ellátását vállalták, együttműködő partnereket keresnek. A szabályozott együttműködés célja mezőgazdasági termények és termékek előállítása és eladása az integrátor számára.

A Gebi Kft. képviselője, Sándor Roland ezzel kapcsolatban portálunknak elmondta, a folyamat sikeres lebonyolítása érdekében az alapítvány és az integrátorok tartomány szerte közös felmérést bonyolítanak le, ugyanis a Prosperitati-pályázatokon való részvétel egyik alapfeltétele, hogy a gazdák a pályázat benyújtása előtt szerződést kössenek egy beszállítói vagy felvásárlói céggel. Kiemelte, eddig 25 településre látogattak el, és még legalább 10 helyre terveznek eljutni: ‒ Jelen pillanatban telephelyeink koordinálását végzem, és olyan feladatom van, hogy tájékoztassam a termelőket a leendő pályázati lehetőségekről, ezen belül pedig az integrációs szerződésről. Az előadásokon inkább az integrációs szerződésen belüli feltételeket magyarázzuk el a termelőknek, hogy jobban megértsék, és bátrabban merjenek nekivágni. Egymillió dinártól felfelé lehet majd pályázni, és ezek nem visszatérítendő eszközök, melyeket mezőgazdasági gépekbe, öntözőrendszerekbe, kapcsolható eszközökbe lehet befektetni – magyarázta a koordinátor. Hangsúlyozta, ami az önjáró erőgépet illeti, annak nem muszáj újnak lennie, pontosabban legfeljebb hat éves lehet, de a többi az igen, és ami még fontosabb, három eszközre is lehet pályázni: ‒ Nagyon sok jelentkező van, sokan érdeklődnek, napi szinten is sokan felíratkoznak. Az érdelődők többsége inkább az erőgépek, traktorok és kapcsolható eszközők iránt érdeklődik, a precíziós eszközök és az öntözőrendszerek iránt viszont kisebb. A termelőknek még azt kell tudniuk, hogy az integrációs szerződés ötéves, tehát ez idő alatt egy ún. csomaggal leszünk mi, integrátorok összekötve a termelőkkel. Ez viszont egy szorosabb együttműködést fog eredményezni, ugyanakkor nagy lehetőség mindenki számára – mondta Sándor Roland.P. L.