Sport atlétika

Szenttamas.rs

 

Éremeső a szenttamási atlétázóknak

A szenttamási Atlétikai Klub 14 versenyzője vett részt szombaton a Cservenkán megrendezett Petko Zorić Emléktornán, közülük kilenc sportoló tizennégy éremmel tért haza. A tornán a házigazdák és Szenttamás csapata mellett az apatini, a zombori, a szabadkai, a bácskeresztúri (Ruski Krstur), a verdniki (Vrdnik) és a törökkanizsai Atlétikai Klub versenyzői vettek részt.

Paska Imre, a szenttamási klub vezetője elmondta, a versenyre a 2010 és 2014 között született fiatalabb és idősebb pionírok nevezhettek be, mégpedig 60 és 200 méteres síkfutásban, stafétában, távolugrásban és vortex-hajításban: − Szorgalmasan készültünk a gyerekekkel a versenyre, a rajcsúri pályán a nehézségek ellenére is folyamatosan az edzések. Tekintettel arra, hogy megkezdődött a tanév, és hogy az ősz folyamán több versenyre is szeretnénk benevezni, a fiatalokkal minden egyes kategóriát gyakoroltunk, hogy meglássuk, kinek melyik versenyszám felel meg a legjobban. Tizennégy versenyzővel utaztunk Cservenkára, és ezúton szeretnék köszönetet mondani a szülőknek, akik támogatták az utat. Szombaton kilenc fiatal sportolónak sikerült dobogóra állni, közülük néhányan több versenyszámban is érmet szereztek – mondta Paska Imre. Hozzátette, a tornán a szenttamási klub csapatversenyben a negyedik lett, és mindössze egy pont választotta el őket a harmadik helytől.

A cservenkai verseny díjazottjai: Andróczky Virág (vortex, 3. hely), Obradović Teodora (200 méteres távfutás, 2. hely), Obradović Dorotea (távfutás 200m 3. hely), Dunđerski Lazar (vortex hajítás 1.hely, távolugrás 3.hely), Kurjački Aljoša (1. hely stafétában és első lett 200 méteres futásban is), Miković Uroš (három első hely: 60 méteres futásban, stafétában és távolugrásban), Simić Miloš (stafétában 1. hely, 60 méteres futásban és távolugrásban 2. hely), Mijatović Luka (60 méteren 3. lett) és Pavlović Aleksa (stafétában 1. hely, távolugrásban pedig a 3. helyen végzett). 

Paraczky László

szenttamas.rs