Atlétika

Szenttamas.rs

 

23 érmet hoztak a szenttamási atléták

Rendhagyó atlétikai versenyt rendezett szombaton, május 28-án a Zentai Atlétikai Klub. A versenyre a 2007 és 2016 között született fiatal sportolók nevezhettek be, a helyi, a magyar kanizsai és a szenttamási atlétázók mellett pedig Kiskunhalasról is érkeztek vendégek, vagyis a megmérettetés nemzetközi jellegű volt. Paska Imre, a Szenttamási Atlétikai Klub elnöke és edzője elmondta, a zentai pályán több kategóriában és korcsoportban mintegy 140 gyermek versenyzett, a 19 szenttamási fiatal pedig egy tucat éremmel tért haza.

A kislányoknál Teodora Obradović első helyet szerzett távolugrásban, 200 méteres futásban pedig második lett. 60 méteren Dorotea Obradović a 4.helyen végzett, távolugrásban az 5. Teodora Ikić távolugrásban a 7., 60 méteres futásban pedig a 11. helyen végzett. Dunja Vidaković távolugrásban bronzérmet szerzett, 60 méteren pedig 11. lett. Jelena Dudvarski távolugrásban az első, 60 méteres futásban pedig a második helyen végzett. Gál Emese vortex hajításban az 5., 60 méteren pedig a 10. Andróczky Virág vortex hajításban bronzérmes lett, 60 méteres futásban pedig a 10. Višnja Šeguljev 60 méteren a 3. helyen végzett, távolugrásban a 4. Ivana Medurić kiválóan teljesített és 300 méteres futásban, valamint távolugrásban is aranyérmet szerzett. Marija Medurić ugynacsak aranyérmet szerzett 300 méteren. Jana Pajović a 300 méteres futásban bronzérmet nyert, vortex hajításban pedig a 4. lett. Maša Šeguljev távolugrásban ezüstérmes, Anja Kovačev,a klub élsportolója pedig 60 méteres futásban és távolugrásban is aranyérmes lett.

A fiúknál Aljoša Kurjački 200 méteres futásban a 4., Uroš Miković pedig 200 méteren és távolugrásban is az első helyen végzett. Miloš Simić ugyancsak két aranyéremmel tért haza, ő 60 méteres futásban és távolugrásban volt a legjobb. Aleksa Pavlović szintén két aranyéremmel gazdagította a klub trófeáit, hiszen vortex hajításban és 200 méteres futásban is a dobogó legfelső fokára állhatott fel. Vuk Pavlović első helyet szerzett távolugrásban, 60 méteres futásban pedig az 5. helyen végzett. Lazar Dunđerski ugyancsak jól szerepelt, hiszen a 300 méteres futásban az 1., vortex hajításban pedig a 2. helyet szerezte meg.

 


 

Paraczky László

szenttamas.rs