Sport foci

Szenttamas.rs

 

Hírek a labdarúgásról

Az elmúlt hétvégén a Vajdasági Labdarúgó Liga bácskai csoportjában a 14. forduló mérkőzéseit játszották. A szenttamási csapatok felemás eredménnyel szerepeltek.

A Srbobran focistái szombaton 13 órától a kiserdei pályán a militicsi (Srpski Miletić) Zadrugar együttesét fogadták, a találkozó 2:1 arányú hazai győzelemmel ért véget. A szenttamási kék-fehérek ezzel a győzelmükkel megerősítették harmadik pozíciójukat a táblázaton, a 14 mérkőzésből 26 pontot gyűjtöttek. A következő fordulóban a kiserdei labdarúgók a sziváci Polet vendégei lesznek. A találkozó szombaton 13 órakor kezdődik.

Az ugyanebben a rangfokozatban szereplő turiai Mladost labdarúgói vasárnap egy igen nehéz vendégszereplésen, Hódságon (Odžaci) a Tekstilac csapata ellen léptek pályára, és 2:2-es döntetlent játszottak. A turijai labdarúgók kiválóan játszottak, a hazaiak pedig csak a  szerencséjüknek köszönhetően tartották otthon az egyik bajnoki pontot.  A Mladost labdarúgói ezzel a döntetlennel megtartották 11. helyüket a táblázaton, 16 bajnoki pontjuk van. A következő fordulóban a turiai labdarúgók hazai pályán a szentiváni (Prigrevica) együttesével mérkőznek. A találkozó vasárnap 13 órakor kezdődik.

Az Újvidéki Körzeti Ligában szereplő nádaljai Napredak labdarúgóinak továbbra sem kedvez a sportszerencse, ugyanis vasárnap, idegenben 4:0 arányban kikaptak a boldogasszonyfalvi (Gospođinci) Jedinstvo együttesétül. A Napredak csapata az eddig lejátszott 14 fordulóból mindössze 2 pontot gyűjtött, így továbbra is sereghajtó a táblázaton. A nádaljai csapat következő ellenfele a palánkai (Bačka Palanka) Stari Grad együttese lesz.

A VerbászTitelZsablyai Községközi Ligában szereplő Mladost-Radost labdarúgói vasárnap délután a rajcsúri pályán a dunagárdonyi (Gardinovci) Hajduk együttesét fogadták. A mérkőzést a piros fehér csapat 4:1 arányban megnyerte. Nagyon nagy szükség volt erre a győzelemre, hiszen a rajcsúri csapat az eddig lejátszott 9 fordulóból mindössze 3 pontot gyűjtött. A vasárnapi találkozó után viszont a Mladost-Radost már elrugaszkodott a táblázat aljától, és biztosan helyről várja az őszi forduló folytatását.

P. L.