Sport foci

Szenttamas.rs

Megverte a rajcsúri csapatot a Srbobran

 

Szenttamási Kupa labdarúgó mérkőzés, Szenttamás, 2014 október 1-je, kiserdei stadion, 16 óra, 300 néző, a játékvezető: Sipos Attila (Szenttamás), góllövők Jovanović Radojica (Srbobran) és Gagović Radovan (Mladost-Radost), sárgalapok: Doknić (66p) és Vilotijević (76p), illetve Gubaš (21p) és Ikrašev (63p).

FK Srbobran: 1. Ristić D, 2. Golubski Đ (Đukanović 46p), 3.Bijekić B, 4. Ilić N, 5. Ivić N (Vilotijević 46p), 6. Ivanović N, 7. Kosović N, 8. Doknić V, 9. Tešanović G (Marjanov 70p), 10. Srdanov M, 11. Jovanović R.

FK Mladost-Radost: 1. Dimić Z (Bata 77p), 2. Plavšić G (Gagović 65p), 3. Gubaš D, 4. Rankić N, 5. Obradović D, 6. Eri G, 7. Ikrašev G, 8. Radulović D, 9. Novaković M (Banović 69p), 10. Vujanović D, 11. Konatar D.

 

FK Srbobran – FK Mladost-Radost (tizenegyesekkel) 6:5, a rendes játékidőben 1:1 (0:0)

 

Izgalmakkal teli, igazi rangadót játszott a kiserdei pályán október 1-jén a Srbobran és a Mladost-Radost labdarúgó csapata. Az izgalmas találkozó előtt biztonsági okokból különválasztották a rajcsúri csapat szurkolóit, akik igazi szurkolói hangulatban, síppal-dobbal, énekszóval biztatták kedvenceiket. A mérkőzés teljesen egyenrangú játékot hozott, a Srbobran győzelme pedig csak hajszálon múlott.

Az első negyedóra kölcsönös taktikázással és erőfelméréssel telt el. A 13. percben láthattuk a Mladost-Radost első komolyabb támadását, amikor Novaković egy oldalbeadást követően 5 méterről fejelt, de a Srbobran kapusa résen volt. Ugyanez a játékos 10 perccel később 20 méterről egy bombalövést küldött a hazaiak kapujára, de Ristić kapus újra résen volt, és szögletre mentette a labdát. A 35. percben újra szemtől szembe találkozott Novaković és Ristić, utóbbi a 10 méterről leadott lövést ököllel a kapu fölé küldte. Az első félidő hajrájában rákapcsoltak a hazaiak és egymásutánban több kiváló helyzetet teremtettek, azonban a Mladost-Radost védelme jól funkcionált, és kapusuk is jó formában volt. A második félidő hatalmas hazai nyomással kezdődött, aminek eredményeként már az 51. percben vezetéshez jutott a Srbobran együttese. Srdanov a bal oldalról a 16-os vonalról beküldte a labdát Jovanović elé, aki mintegy 10 méterről küldte a játékszert Dimić kapus mellett a hálóba. Nem sokkal később Rankićnak volt egy jó helyzete, a labda csak néhány centiméterrel zúgott el a jobb kapufa mellett. A 74. percben a vendégek szöglete után a cserejátékos Gagović fejese súrolta kapufát. A rajcsúri csapat egyre erőteljesebben támadott, aminek meg is lett az eredménye, hiszen Gagović a bal oldali 16-os vonalról kapott egy jó labdát, amit a bal hosszú sarokba vágott, kiegyenlítve az eredményt. Mindent összegezve igazságos döntetlen született. A találkozót a 11-esek jobb értékesítésével végül is a Srbobran csapata nyerte meg.

A Mladost-Radost edzője Abramušić Dalibor a mérkőzés után elmondta, hogy egy igazi bajnoki mérkőzésnek is beillő találkozó szemtanúi voltunk: – Szeretném megköszönni a játékosoknak a harciasságot és a kiváló játékot amit nyújtottak a pályán, ugyanakkor a fair és korrekt játékot is. Szerintem a mai napon a foci győzött és ez a legfontosabb mondta.

Foci okt. 1.

Knežević Miroslav, a Srbobran edzője gratulált az ellenfélnek a „tiszta eszközökkel” játszott mérkőzésért, a játékszabályok betartásáért, játékosainak pedig az ellenféllel szemben tanúsított sportszerű magatartásért: – Ugyancsak köszönet a közönségnek és a szurkolóknak, akik ma szép számban eljöttek, és sportszerűen biztatták a csapatot. Úgy gondolom azonban, hogy ez a csapat sokkal többet tud nyújtani a pályán, mint amit ma láttunk – mondta az edző. Hozzátette, hogy az elmúlt két hétben egy kicsit visszafogottabban játszottak, aminek két vereség lett a vége: – Sok kritikát kaptak a klub vezetőségétől és tőlem is a játékosok, aminek talán ez a győzelem is köszönhető, és ami egyúttal egy jel is arra, hogy folytatjuk a jó sorozatot, amivel az idény elején rajtoltunk.

Foci október 1.

 

Paraczky László