Sport foci

Szenttamas.rs

Elvitte a Mladost APA az egyik bajnoki pontot Szenttamásról

 

Vajdasági Labdarúgó Liga –Bácskai csoport, 6. forduló, 2014. szeptember 20, Szenttamás, kiserdei stadion, 16 óra, kb 100 néző, a játékvezető: Danilo Nikolić. Sárgalap: Ivanović (Srbobran) illetve Vujin (Mladost). Góllövők : Jovović Kolja (Mladost APA) az 52.,illetve Kosović Nikola (Srbobran) az 57. percben.

Srbobran (Szenttamás) – Mladost APA (Apatin) 1:1 (0:0)

A borult, szeles időben igazi bajnoki mérkőzésnek lehetett szemtanúja a kisszámú közönség a kiserdei labdarúgó pályán. Az apatini csapat a mérkőzés első részében többet birtokolta a labdát, több jó helyzetet is teremtettek, azonban a hazai védelem jól be volt állítva, Ristić kapus pedig megmutatta, hogy kitűnő formában van. Az első félidőben a Mladost legnagyobb helyzete  a 22. percben volt, amikor Jovović szemtől szembe találta magát a Srbobran kapusával, aki bravúrosan hárította  a csatár kapura küldött labdáját. A hazaiaknak is volt több jó gólhelyzetük, de sajnos nem tudták bevenni az ellenfél hálóját. A 26. percben Srdanov sorozatos cselezése után Radojica került jó helyzetbe, azonban erős rúgása centimérekkel a bal kapufa mellé ment.  Nem sokkal később a mérkőzésen egyik legjobbnak bizonyult játékos Doknić mintegy 16 méterről küldött egy erős labdát a Mladost kapuja felé, azonban a kapus résen volt. Ugyanez a játékos két perc múlva egy lapos labdát tolt Kosović elé, akinek bombalövése kicsivel a felső léc fölé ment. A 42. percben mindkét oldalon volt újabb gólhelyzet. A hazaiak a 16-os vonalról végezték el a szabadrúgást,  de a sorfal melletti labdát Kosović a kapusnak fejelte. A másik oldalon viszont  Jovović a 16-os vonalról célozta meg a bal felső sarkot, a Srbobran kapusa  azoban szögletre mentette a labdát. A pihenőig tehát nem született gól. A szenttamási csapat a második félidőt sokkal keményebben kezdte, a vendégek többet védekeztek. Három perc alatt három labdát is küldtek kapura a Srbobran játékosai, gól azonban  nem született. A folytatás 6. percében az apatini játékosok a bal oldalon behúzták a labdát egészen a hazaiak szögletzászlójáig, ahonnan a kapu elé íveltek, Jovović pedig magasan ugorva fejjel a bal hosszú sarokba küldte a labdát, 0:1. A vendégek azonban nem sokáig örülhettek a vezetésnek. A hazaiak nagy nyomás alá helyezték  a Mladost védelmét, és 4-5 percen belül több kapura küldött labda után Kosović a 16-os vonalról belőtte az egyenlítő gólt. Onnantól a Mladost védekezésre és gyors ellentámadásra rendezkedett be, és csak egyetlenegy jó helyzetet hagytak ki, mégpedig a 71. percben, amikor egy ellentámadásból Milkić Nemanja mintegy 20 méterről lőtt erős lövése a felső lécről csattant Ristić kapus elé, aki az utolsó pillanatban hárítani tudott. A játék utolsó részében a vendégek már 11 emberrel védekeztek, így a szenttamási focisták hiába próbálkoztak. Az ilyenkor szokásos taktikai cserék lelassították a mérkőzés ütemét, amely végül is igazságos 1:1-es döntetlennel ért véget.

Sport szept. 21.

Knežević Miroslav a Srbobran edzője a mérkőzést követően hírportálunknak elmondta, a stáb és a játékosok is tudták, hogy nem lesz könnyű dolguk: -A vendégek 4-5 kulcsfontosságú játékos nélkül érkeztek Szenttamásra, ennek ellenére nem voltak alárendelt szerepben. Mitöbb, a mérkőzés az utolsó pillanatokig bizonytalan kimenetelű volt. Nem használtuk ki a sok lehetőséget, ez a második félidőben megbosszulta magát, amikor az ellenfél betalált. Szerencsére azonban hamar visszarázódtunk a játékba és sikerült egyenlítenünk. Mindent összegezve szerintem a találkozón reális eredmény született.

A Mladost APA edzője Vilotić Sreten is elégedett az eredménnynel. Szerinte egy igazi, harcias bajnoki meccset láthatott a közönség: - Több olyan időszak is volt, amikor a kezünkben tartottuk a játékot, a szenttamásiak térfölénye csak a mérkőzés utolsó 10-15 percében volt igazán érezhető. Az apatini fiúk viszont kibirták ezt a nyomást, és sikerült elvennünk az egyik pontot. Holnaptól már az adorjáni Tisa csapatára kell összpontosítani, mert  a jövő héten ők látogatnak hozzánk – mondta a vendégcsapat edzője.

Paraczky László