Hírek

Szenttamas.rs

 

Egy ezüst és egy bronzérem

Szenttamáson tartották a háborús veteránok országos horgászversenyét

Szenttamás volt a házigazdája szombaton a Háborús Veterán Mozgáskorlátozottak Horgászverseny döntőjének. A verseny a Duna‒Tisza‒Duna-csatona bal partján, a Nagyhíd közelében, a Háborús Veterán Mozgáskorlátozottak szenttamási szervezete és az önkormányzat közreműködésével került megrendezésre.

A háborús veteránokat a versenyt megelőzően a polgármester, Radivoj Debeljački köszöntötte, aki elmondta, a község a költségvetésből jelentős eszközöket különít el a különböző szociális támogatásokra, így a veteránok számára is:

‒ A Háborús Veterán Mozgáskoráltozottak Egyesülete, immár hagyományosan, újra megszervezte ezt a döntőt, ami egy nagyon jó alkalom, hogy újra találkozzanak azok az emberek, akik áldozatot hoztak azért, hogy mi szabadon élhessünk. Készen állunk támogatni minden ilyen és hasonló aktivitást, és örülök annak, hogy a döntőre ismét Szenttamáson kerül sor – emelte ki a polgármester.

− Az eddig megrendezett 17 országos horgászversenyből sorrendben a tizennegyediket szervezte meg a Háborús Veterán Mozgáskorlátozottak szenttamási szervezete, amely öt évvel ezelőtt nemzetközi jelleget is öltött, hiszen a boszniai Szerb Köztársaságból is érkeztek sporthorgászok. Olyan harcostársak jöttek el, akik annak idején a horvátországi és a koszovói harcokban vettek részt. A legtöbben Vajdaságból jelentkeztek, az itteni településeken működő veteránok egyesületeinek mintegy egyharmada képviselteti magát. A mi csapataink is eljárnak hozzájuk, így elmondhatom, hogy az együttműködés mellett szoros barátságok alakultak ki – mondta többek között Goran Mijonić, a veteránok szenttamási egyesületének elnöke.

A résztvevők gyülekezője reggel 7 és 9 óra között volt, a verseny pedig 9 óra 30 perctől 12 óra 30 percig tartott. István Károly horgászbíró elmondta, 11 csapat 33 versenyzője állt rajthoz, akik nyolc szektorban versenyeztek:

‒ Mielőtt a horgászok elkezdték volna a versenyt, a Kék Kör, a Cukorbetegség Ellen Küzdők Szenttamási Egyesülete minden résztvevő számára lehetővé tette az ingyenes vérnyomás és vércukorszint ellenőrzést. A szervezők a verseny egész ideje alatt sült hallal kínálták a versenyzőket, a kifogott halat pedig mérés után visszaengedtük a csatornába. A legjobb csapat a Gornji Milanovac lett, a második helyen a Hódság (Odžaci), a harmadikon pedig a szenttamási Srbobran 1 csapata végzett. Egyéniben a hódsági Nemeš Tihomir lett a legjobb (2235 gr), a második helyre István Franciska, a szenttamási Hrabri Borci egyesület képviselője került aki 1885 gramm halat fogott, harmadik pedig 1630 gramm hallal a Gornji Mladenovac-i Grujć Nenad lett – mondta István Károly.Paraczky László

szenttamas.rs