Sport labdarúgás

Szenttamas.rs

 

Szenttamási labdarúgás: Gólzápor a vásártéren

 

A négy szenttamási labdarúgó csapat közül az elmúlt hétvégén győzött a nádaljai Napredak és a Mladost-Radost csapata. Kikapott a Srbobran, a turiai Mladost pedig döntetlent játszott.

 

Tovább gurul a lejtőn a Vajdasági Labdarúgó Liga északi csoportjában szereplő szenttamási Srbobran labdarúgóinak szekere. A kiserdei kék-fehérek szombaton a palánkai Krila Krajine labdarúgóit fogadták, a találkozó 1:1-es döntetlennel ért véget. A szenttamási focistáknak igazából csak a győzelem felelt volna meg, mert a csapat az egy bajnoki pont birtokában egy hellyel lejjebb csúszott a táblázaton, és jelenleg az alsóházban, pontosabban a 16. helyen tanyázik. A Srbobran eddigi mérlege: egy győzelem, három döntetlen és hat elveszített találkozó. A következő fordulóban községi rangadó lesz, a kiserdei csapatot a turiai Mladost labdarúgó csapata látja vendégül. A találkozó vasárnap, október 18-án 15 órakor kezdődik.

Az ugyanebben a rangfokozatban szereplő turiai Mladost labdarúgó csapata vasárnap a táblázat éllovasa, a bácsföldvári Vojvodina vendége volt, a találkozó gól nélküli döntetlennel ért véget. A 10 fordulót követően ez volt a turiai csapat első döntetlen mérkőzése. A Mladost eddig hat alkalommal győzött és háromszor veszített, és jelenleg 19 bajnoki ponttal a táblázat 5. helyén áll. A csapat egyébként jól játszik, így a szenttamásiakra nehéz 90 perc vár.

A Szabadkai Ligában játszó nádaljai Napredak labdarúgó csapata az elmúlt hétvégén a kucorai Iskra együttesét fogadta, és meggyőző, 4:0 arányban nyert. Az újabb három bajnoki pontnak köszönve a Napredak feltornázta magát a táblázat 4. helyére, a csapat eddigi mérlege 6 győzelem, 1 döntetlen és 2 vereség. A következő fordulóban a nádaljai labdarúgók a tiszaszentmiklósi Sloga ellen lépnek pályára.

Igazi gólzáport láthatott a közönség vasárnap délután a rajcsúri pályán, ahol a Mladost-Radost labdarúgói 10:0 arányban győztek a Pobeda ellen. A találkozó már az első félidőben eldőlt, hiszen a szenttamási labdarúgók szinte tízpercenként lőtték a gólokat. A mérkőzést követően a Bácstopolya‒Kishegyes‒Verbász‒Óbecse‒Szenttamás Községközi Ligában szereplő Mladost- Radost átvette a vezető pozíciót a táblázaton, és 4 forduló után 9 ponttal vezet. A piros fehérek következő ellenfele az ómoravicai Sloboda labdarúgó csapata lesz.P. L.

szenttamas.rs